atacuri inamice Mykolaiv/REUTERS photoInamicul atacă Nikolaev/foto de REUTERS

Situația din Mykolaiv și din regiune rămâne tensionată din cauza amenințării atacurilor cu rachete din partea ocupanților ruși. 

Ce se întâmplă în Mykolaiv și în regiune pe 12 Mai-aflați în difuzarea online a UNIAN:

21: 49  Salvele de sub Kherson și rachetele de la mare zboară în direcția noastră, amenințarea este dublă, așa că nu neglijați alarmele și mergeți la adăposturi.

21:28  În Nikolaev vor să construiască până la patru stații de purificare a apei fluviale — acum există una care lucrează în Nikolaev există posibilitatea de a construi până la patru stații de purificare a apei fluviale pentru a o furniza în diferite districte — acum există o astfel de stație pentru întregul oraș. Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întâlniri online a conducerii orașului cu ministrul adjunct al dezvoltării comunităților și teritoriilor din Ucraina Natalia Khotsyanovskaya, a spus primarul Alexander Senkevich. În plus, astăzi există o sarcină de înlocuire rapidă a apei fluviale în rețelele urbane cu apă din puțuri.

20:05 mulți oameni au fost interesați de adresele de livrare a ajutorului umanitar – le publicăm pentru dvs.

18:59  Șoferii de troleibuz și tramvai vor primi echipament de protecție înainte de a intra pe linie. Acest lucru este raportat de KP “Nikolayevelektrotrans “” Daily KP produce 42 de unități de transport electric pe rutele Nikolaev. Toți trec prin diferite zone ale orașului care intră sub foc. Prin urmare, astăzi am primit veste antiglonț pentru șoferi. Acesta este primul lot de ajutor pentru organizația “Vests Ucraina”, care se află în Marsilia și oferă mijloace de protecție a civililor în îndeplinirea îndatoririlor profesionale. Mulțumesc șoferilor pentru munca lor zilnică în toate circumstanțele”, se spune în mesaj.

18:35 Angajații” Nikolayevvodokanal ” au salvat pisica. Animalul a rătăcit prin canale. Viața lui a fost salvată de faptul că nu era apă în conducte.

17:17  Tunarii din regiunea Mykolaiv efectuează misiuni de luptă cu un profesionalism de invidiat, folosind în mod competent punctele forte ale dronelor de recunoaștere aeriană. Munca lor a fost apreciată de fostul membru al echipajului aviației navale franceze Xavier Taitelman. Potrivit pilotului pensionat, unitățile de artilerie care se află în regiunea Mykolaiv, urlă conform tuturor regulilor secolului 21, folosind drone cât mai des posibil pentru a identifica și învinge inamicul. “În general, în primul rând, aceasta este o tragere de artilerie cu rază lungă de acțiune, care se desfășoară atunci când forțele inamice sunt iluminate de drone”, a explicat pilotul.

17:00  Marea Britanie preia patronajul asupra restaurării Kievului și a regiunii, Danemarca – regiunea Mykolaiv, Statele Baltice – regiunea Jitomir! Șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei Andriy Sibiga a vorbit despre principalele realizări pe frontul politicii externe. În special, el a împărtășit planurile deja aprobate pentru restaurarea teritoriilor Ucrainei de către alte țări.

16:27 În Nikolaev a început să funcționeze încă un punct de livrare a apei purificate. O stație modulară de apă cu osmoză inversă cu pre-filtrare a fost instalată pe strada Lazurnaya 30. Puteți colecta apă de la 06:30 la 20:30 – rapoarte “Nikolayevoblteploenergo”.

16:18 Ocupanții sunt de gând să se întoarcă Snigirevka la viață liniștită – în două săptămâni, locuitorii sunt promis pentru a restabili pe deplin alimentarea cu energie electrică în întreaga așezare, parțial piață și unele magazine au reluat funcționarea în oraș. Și, de asemenea, filmează povești pentru mass-media de propagandă despre cât de bine trăiesc localnicii, salutându-i pe “eliberatori”. În plus, ocupanții vor trebui în curând să prezinte așa-numita “nouă conducere”. Numele nu au fost încă dezvăluite.

16:02 Trupele rusești din regiunile Mykolaiv și Kherson continuă să desfășoare operațiuni militare la granița ocupată. Potrivit informațiilor disponibile, se pregătesc să profite de întreaga regiune Kherson, trag resurse, restabilesc capacitățile tehnice, instruiesc unitățile de inginerie pentru a direcționa trecerile ponton-pod.

În direcția Mykolaiv, continuă bombardarea în Serie A mai multor lansatoare de rachete atât a pozițiilor Forțelor Armate din Ucraina, cât și a zonei industriale din Mykolaiv. Trupele rusești continuă să distrugă infrastructura. Începând cu ora 15.00 nu există victime.

15:06  Cetățenii Ucrainei care au suferit din cauza agresiunii rusești pot avea acces la tratament în străinătate. Adulții și copiii cu cancer sunt, de asemenea, trimiși pentru tratament în afara Ucrainei, a declarat Yulia Sokolovskaya, șef adjunct al biroului președintelui. Potrivit oficialului, victimele agresiunii rusești cu răni, arsuri, precum și pacienții adulți cu cancer sunt trimiși pentru un astfel de tratament dacă nu pot oferi un tratament adecvat în Ucraina.

12:57 Stația regională de transfuzie Mykolaiv invită donatorii grupului I Rhesus pozitiv ( + ), grupului I rhesus negativ ( – ) și grupului IV rhesus negativ ( – ) pe 13 mai la ora 8:00. Adrese: Banda Radio, 2

12:46 În regiunea Mykolaiv, începând cu 24 februarie, 181 de persoane cu statut de persoane strămutate intern au solicitat Serviciului de Stat pentru Ocuparea Forței de muncă.

11:59 Asistență din partea statului pentru IDP: cine și cum va primi plata din luna mai.

10:18 În cursul zilei de 11 Mai, 11 persoane au fost rănite în regiunea Mykolaiv. Nu sunt copii răniți. Există 157 de persoane în spitale afectate de atacurile trupelor ruse asupra Nikolayevshchina-a declarat șeful Consiliului regional Anna Zamazeeva.

10:47 În Nikolaev și mai multe comunități din regiune continuă să dea zilnic pâine proaspătă. Începând cu 12 mai, carnea conservată va fi adăugată la pâine. O persoană poate obține un set alimentar — rapoartele Consiliului Municipal.

09: 18 Informații operaționale începând cu 06.00 12.05.2022 de la Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina: în direcțiile Mykolaiv și Krivoy Rog, rușii continuă bombardarea artileriei pozițiilor trupelor ucrainene. Pentru a identifica configurațiile în poziția forțelor de apărare, militarii ruși efectuează recunoașterea aeriană, inclusiv introducerea vehiculelor aeriene fără pilot. În plus, în direcția Mykolaiv, în zona Novaya Kakhovka, rușii pregătesc unități de inginerie pentru a construi treceri de ponton-pod.

02:59 În OK” Sud ” rețineți că în Nikolayevshchina inamicul continuă efectuarea operațiunilor militare pe linia ocupată, dar nici pentru a ataca, nici pentru a avansa la ea diviziile noastre nu permit. 

Gruparea navală a inamicului are o compoziție variabilă, dar cel puțin o jumătate de sută de rachete pe mare sunt în permanență pregătite pentru o lovitură de rachete.anterior, președintele administrației militare regionale Mykolaiv, Vitaly Kim, a declarat că în noaptea de 8-9 mai au fost mult mai multe sosiri în regiune decât de obicei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *