Vladimir Zelensky/foto UNIAN Vladimir Zelensky/foto UNIAN

Președintele Vladimir Zelensky consideră că astăzi nimeni nu poate prezice cât va dura războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

șeful statului a spus acest lucru într-un mesaj video de seară.

“Astăzi putem raporta despre Al 200-lea avion militar rus doborât. Rusia nu a pierdut atât de multă aviație în niciun război de zeci de ani. Și Rusia a pierdut aproape 27 de mii de soldați, iar mulți dintre ei sunt tineri recruți. Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri, vehicule blindate de luptă, un număr mare de vehicule militare convenționale, elicoptere, drone și toate perspectivele sale ca stat. Despre ce este vorba? Pentru ca un monument al lui Lenin să poată sta în Genichesk ocupat temporar puțin mai mult? Nu există niciun alt rezultat în Rusia și nu va exista”, a spus Zelensky.

“De fapt, nimeni astăzi nu poate prezice cât va dura acest război. Dar facem totul pentru a ne putea elibera rapid pământul. Aceasta este prioritatea noastră – să lucrăm în fiecare zi, astfel încât războiul să fie mai scurt”, a spus șeful statului.

Cu toate acestea, după cum a subliniat el, depinde, din păcate, nu numai de oamenii noștri, care dau deja tot ce pot.

“Depinde și de partenerii noștri. Din țările europene, din țările întregii lumi libere. Sunt recunoscător tuturor celor care depun eforturi pentru a consolida sancțiunile împotriva Rusiei și pentru a spori sprijinul militar și financiar pentru noi, pentru Ucraina. Aceasta este singura rețetă pentru protejarea libertății în condițiile invaziei Rusiei. Și pentru statele occidentale, aceasta nu este doar o cheltuială. Nu e vorba de contabilitate. Este vorba despre viitor. Lumea a recunoscut deja,că blocada Rusiei asupra porturilor noastre și acest război provoacă o criză alimentară pe scară largă. Oficialii ruși amenință, de asemenea, în mod deschis lumea că va exista foamete în zeci de state. Și care ar putea fi consecințele unei astfel de foamete? La ce fel de instabilitate politică și fluxuri migratorii va duce acest lucru? Cât va trebui să cheltuiți pentru a depăși consecințele?”- a spus președintele.

Potrivit acestuia, la aceste întrebări trebuie să răspundă cei care încetinesc pachetele de sancțiuni împotriva Rusiei sau încearcă să amâne asistența acordată Ucrainei.

“Fiecare zi de război este o creștere a amenințărilor globale, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate în alte regiuni ale lumii, nu numai aici, în Europa. Și acestea sunt noi vieți pierdute în Ucraina: ucraineni, ucraineni care își dau cele mai prețioase lucruri, astfel încât toată lumea să poată trăi liber. Subliniez acest lucru-toată lumea, inclusiv în acele țări în care încă mai găsesc timp să se certe în loc deinvestește cât mai mult în ajutor. Prin urmare, este nevoie de mult mai multă presiune asupra Rusiei. Și vorbesc despre acest lucru foarte deschis și zilnic tuturor celor de care depinde”, a rezumat Președintele Ucrainei.

după cum a raportat UNIAN, Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov a spus că Ucraina intră acum într-o nouă fază pe termen lung a războiului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *