un parașutist din Transnistria a scăpat în Ucraina și a povestit despre nuanțele serviciului/foto Ukrinform

Soldatul militar Aurel Boiko (numele și prenumele schimbate din motive de securitate – UNIAN) din Transnistria nerecunoscută și-a depus armele și a fugit în Ucraina. Tipul a spus că situația reală din Ucraina este ascunsă de soldații “PMR”.

El a spus Ukrinform despre acest lucru.

a fost “raked” în armata “PMR” cu forța.

“Poliția a sosit, i-a dus la biroul de înrolare militară și deja acolo au dat o citație, un abonament pentru a nu pleca”, a spus tipul.

În câteva zile, el a înțeles toate subtilitățile acestui serviciu. Boyko a servit câteva luni în trupele aeriene, într-o unitate din apropierea capitalei Republicii. Aproape imediat, s-a confruntat cu o uimire dură, la care ofițerii nu au reacționat în niciun fel. Când a devenit insuportabil, am decis să alerg.

“Mi s-a dat o concediere sâmbătă, de la o oră la patru duminică. Am venit acasă la părinții mei și i-am văzut. Și dimineața am luat lucrurile pe care le-am putut și am fugit. Am luat această decizie pentru că bătrânii m-au tratat prost, m-au batjocorit, fizic și mental, nu mi-au permis să dorm în mod corespunzător. Părinții mei nu știau de decizia mea.  La început am vrut să fug în Moldova, dar nu era nimic pe care să înot peste râu.  Și dacă ar încerca să traverseze podul, ar fi reținut imediat și s-ar întoarce în armată. Prin urmare, am ajuns la granița cu Ucraina și am trecut-o pe jos”, a spus Aurel.

Tipul a fugit chiar înainte de exploziile din Transnistria, când nu era vorba despre probabilitatea ca recruții să fie implicați în războiul din Ucraina. Potrivit lui Aurel, colegii și părinții sunt încă încrezători că nu vor fi implicați în ostilități.

Potrivit acestuia, unii recruți ar putea trece liber la o formă de contract de serviciu. Erau puțini oameni dispuși să facă acest lucru.

“Unii oameni care au avut o lună sau două de slujit au vrut, dar s-au răzgândit. Ce rost are? După cum am înțeles, dacă ați absolvit clasa a 9-a, vă dau un sergent, iar salariul este de 2500 de ruble. Aceasta este de aproximativ 120-130 de dolari. Poate 150. Acest lucru este foarte mic – Salariul mediu este de 200-300 de dolari. Dar chiar și acest lucru nu este suficient pentru viață. Dacă aveți o educație secundară, vă trimit la cursuri și primiți un steag”, spune Boyko.

În timpul serviciului său în parașutiști, tipul nu a observat pregătirea pentru posibila participare la ostilități. Informațiile despre războiul din Ucraina au fost ascunse de trupe.

“Ne-am dus mai ales la ținute și ne-am odihnit, ne-am așezat în părți. Ni s-a spus că totul se calmează deja în Ucraina. Nu mi-am dat seama că totul era atât de serios. Ei au spus că o operațiune specială rusă a fost în curs de desfășurare, dar că un război atât de grav nu a fost. Cel mai mult știam despre aceste evenimente a fost ceea ce am văzut în Tiktok, că există un conflict între Ucraina și Rusia, dar nu știam de ce”, împărtășește Aurel.

Alți soldați cu care Aurel a servit, de asemenea, nu înțeleg cu adevărat ce se întâmplă în Ucraina. Nu există acces la informații, deoarece ofițerii iau telefoanele.

Tipul este destul de sceptic cu privire la capacitatea de luptă a armatei PMR. În timpul serviciului său, nici măcar nu a văzut echipamente militare Serioase – doar camioane și BRDM și un UAZ blindat și nu a interacționat cu armata rusă pentru că sunt “separați”. 

Soldatul este sigur că majoritatea colegilor săi ar refuza să lupte împotriva Ucrainei. Și mulți ar fi fugit.

“pentru că nimeni nu trebuie să moară”, a remarcat tipul.

Aurel se confruntă cu doi până la cinci ani de închisoare acasă, așa că intenționează să rămână în Ucraina și să obțină statutul de refugiat administrativ.

Tipul visează să ajungă într-un oraș mare, să câștige bani și să meargă în Polonia sau Germania, pentru că nu există nimic pentru un tânăr de făcut în Transnistria și nici nu există viitor acolo.

Citește și:  Kremlinul arde: un jurnalist rus a aruncat o lumină asupra situației din Transnistria “Arde la Kremlin”: un jurnalist rus “a făcut lumină” asupra situației din Transnistria în Transnistria ei sunt foarte frică de război și va bucla-consilier al ministrului de Interne În Transnistria, “le este foarte frică de război” și vor “bucla” – consilier al ministrului de Interne trupele rusești din Transnistria sunt în alertă completă-Statul Major General Trupele ruse din Transnistria sunt puse în plină pregătire de luptă-Statul Major General dacă Ucraina nu stă, atunci mâine Rusia va fi la porțile Chișinăului-Podolyak Dacă Ucraina nu stă, atunci mâine Rusia va fi la porțile Chișinăului – Podolyak în Donbas, Rusia încearcă să avanseze la Slavyansk și Kramatorsk-informații Britanice În Donbas, Rusia încearcă să avanseze la Slaviansk și Kramatorsk-informații Britanice

escaladarea în Transnistria

După cum a raportat UNIAN, potrivit Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării, la 25 aprilie, serviciile speciale ale Federației Ruse au organizat o provocare cu explozii în capitala nerecunoscutei “Republica Moldovenească Pridnestroviană” (PMR).

Anterior, Federația Rusă a spus că în a doua etapă a “operațiunii speciale”, armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, ceea ce va oferi “Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde se remarcă faptele de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă încercările de implicare a regiunii transnistrene a Moldovei în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse care se află pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei au fost puse în deplină pregătire de luptă.

La 26 aprilie, autoritățile ” PMR “au anunțat explozii în clădirea” Ministerului Securității de Stat ” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Zabory, iar turnul Centrului Radio Mayak a fost aruncat în aer.

serviciile de informații ucrainene au raportat, de asemenea, că trupele rusești doresc să efectueze un atac cu rachete asupra Transnistriei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.