Podolyak a numit pierderile zilnice ale APU/photo UNIAN Podolyak a numit pierderile zilnice ale APU/photo UNIAN

Pierderile zilnice ale trupelor ucrainene în războiul cu Rusia variază de la 100 la 200 de persoane.

Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului biroului președintelui Mikhail Podolyak, relatează BBC Ucraina.

Podolyak a numit lipsa de paritate între capacitățile militare ucrainene și ruse unul dintre principalele motive ale pierderilor mari. Potrivit lui, Ucraina are nevoie de sute, nu de “o mână” din cele mai puternice sisteme de artilerie pe care Occidentul le poate oferi. Pentru paritate cu puterea de foc a inamicului și dezocuparea teritoriului Ucrainei, potrivit Podolyak, sunt necesare până la 300 de sisteme de rachete.

El a adăugat că”atâta timp cât Rusia nu se confruntă cu o înfrângere militară gravă, nici o formă de dialog nu va fi posibilă și vor continua să încerce să profite de o parte a țării noastre.”

Pierderile Forțelor Armate în timpul unui război pe scară largă cu Federația Rusă

Anterior, ministrul Apărării Alexei Reznikov a declarat că Ucraina pierde până la o sută de luptători în fiecare zi, iar numărul răniților pe zi poate ajunge până la o jumătate de mie.

La 1 iunie, într-un interviu, președintele Volodymyr Zelensky a declarat că 60-100 de soldați ucraineni mor pe front în fiecare zi. Aproximativ 500 de persoane sunt rănite în fiecare zi. 

Chiar mai devreme, la mijlocul lunii aprilie, președintele a anunțat presei o cifră despre moartea a 2,5-3 mii de soldați ai Forțelor Armate ucrainene în războiul cu ocupanții. În același timp, aproximativ 10 mii de soldați ucraineni au fost răniți și “este greu de spus câți vor supraviețui.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.