Putin din când în când decide să sperie lumea cu arme miraculoase rusești, așa cum Hitler a amenințat odată Wunderwaffe. Și în timpul sărbătorilor pentru eliberarea următorului lot de îngrășământ ofițer rus pentru cernoziomul ucrainean, proprietarul Kremlinului a început să se certe din nou.

În special, el a spus că o rachetă balistică intercontinentală grea “Sarmat” va fi în serviciul de luptă în acest an. Aceasta este aceeași rachetă care se bazează pe “Voevoda” P-36m de la Biroul de proiectare Dnipro “Yuzhnoye”, care este mai bine cunoscut sub numele de “Satana”.

rachetă balistică Sarmat

“A fost efectuat un test de succes al unei rachete balistice intercontinentale grele” Sarmat”. Este planificat ca până la sfârșitul anului primul astfel de complex să fie în serviciu de luptă”, a declarat Putin la 21 iunie 2022.

Dar se pare că Putin a fost prezentat în cele din urmă cu un conducător și un glob, pentru că a reușit să măsoare distanța de la Federația rusă la Statele Unite prin Polul Sud, care este de aproximativ 30 de mii de kilometri. Acum patru ani, el nu avea încă instrumente atât de precise și a spus că racheta Sarmat ar putea lovi Statele exact pe o astfel de traiectorie, în ciuda faptului că raza de zbor a rachetei anunțată în Federația Rusă este de 18 mii de kilometri.

Tot în 2018, comandantul forțelor de rachete strategice ruse, Serghei Karakayev, a declarat că Sarmat va intra în unitatea militară în 2021. Cu toate acestea, în 2013 a numit termenul din 2018.

În general, dezvoltarea acestei rachete se desfășoară de cel puțin 13 ani și în acest timp a efectuat o singură lansare practică. Pentru a înțelege, au fost necesare 32 de lansări din 2005 până în 2018 pentru a adopta racheta balistică lansată de submarin R-30 Bulava. Și în URSS, un R-36 Sarmata similar pe bază de mină a fost lansat de 50 de ori în trei ani înainte de a fi pus în funcțiune.

Aceasta este, de fapt, Federația Rusă este doar la începutul testelor pe termen lung, care, desigur, nu pot împiedica adoptarea formală a unei rachete balistice absolut “brute” de dragul unei alte dispute.

noi principii fizice de la Putin

Putin în discursul său, la fel ca Lenin, a lăsat moștenire că este necesar să se “aplice robotica, cele mai recente mijloace de control și inteligență, vehicule aeriene fără pilot, să dezvolte în mod activ sisteme de arme bazate pe noi principii fizice”, inclusiv “laser, arme electromagnetice și alte.”

Nu există mai puține progrese în acest domeniu decât cu racheta Sarmat, deoarece în 2019 a spus că se discută deja despre lucrările la astfel de arme.

“Vom discuta despre lucrul la sistemele de arme cu laser care utilizează optica internă și electronica optică extrem de sensibilă, inclusiv armele care au fost găsite recent în povești fantastice”, a declarat Putin la o întâlnire dedicată dezvoltării forțelor aerospațiale Ruse în urmă cu trei ani.

Cu siguranță, acest lucru înseamnă același laser de luptă asamblat din conducte de canalizare și coș de fum, care a fost prezentat în Federația rusă în 2018.

Dar orice armă modernă, și cu atât mai mult robotică și drone, funcționează datorită microelectronicii. Iar situația cu aceasta pentru Federația Rusă a devenit catastrofală, deoarece singurul procesor “militar” “Elbrus”, în ciuda tuturor “Ruselor” sale, a fost produs la fabrica taiwaneză TSMC.

În mai, producția lor s-a oprit și, deși la început au fluturat în Federația Rusă, spunând că o vom face în China, dar mai târziu, fără niciun patos, au raportat că Elbrus va fi produs lângă Moscova, adică Beijingul a refuzat.

Cert este însă că procesoarele cu o topologie de 28 nm au fost produse în Taiwan, iar în Federația Rusă pot fi doar la 90 nm. Pentru a înțelege decalajul de 90 nm, acesta este nivelul de la începutul anilor 2000.

Prin urmare, cu siguranță, nu vor mai rămâne alte opțiuni în Federația rusă pentru dezvoltarea roboticii de luptă, cu excepția începerii vânătorii de aspiratoare, unde sunt instalate procesoare bazate pe tehnologia de 28 nm.

ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajutați proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.