HIMARS mai multe sisteme de lansare de rachete/fotografie de US Army

Noile arme din Statele Unite și alți aliați vor permite Ucrainei să returneze toate teritoriile ocupate temporar, inclusiv Crimeea. Țara noastră are deja o listă de pași care vor fi implementați după sosirea unor noi transporturi de ajutor militar.

Acest lucru a fost spus de către Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov într-un interviu cu CNN.

“Vom elibera toate teritoriile noastre, totul, inclusiv Crimeea. Crimeea este un obiectiv strategic pentru Ucraina, deoarece este teritoriul ucrainean. Dar ne vom mișca pas cu pas”, a spus Reznikov.

Potrivit ministrului Apărării, acțiunile ulterioare ale apărătorilor ucraineni după noile livrări de arme vor fi împărțite în trei etape. În prima etapă, se planifică stabilizarea situației din față pentru a preveni pierderile în luptele împotriva trupelor rusești.

Al doilea pas este împingerea ocupanților la frontiere până pe 24 februarie, când Federația Rusă a lansat o invazie pe scară largă. Și în a treia etapă,” modalități de eliberare a teritoriilor, inclusiv Crimeea”, vor fi discutate cu partenerii Ucrainei.

Jurnalistul l-a întrebat pe Reznikov dacă o încercare de a returna peninsula prin mijloace militare ar putea provoca Rusia. Ministrul a răspuns că această problemă nu este luată în considerare.

“Nu contează. Pentru că [rușii] o vor vedea în Herson, o vor vedea în Zaporozhye, o vor vedea și în Mariupol, că acestea sunt ținuturi Ucrainene, iar Crimeea este și pământ ucrainean, indiferent de ce”, a rezumat Reznikov.

Reamintim că pe 15 iunie a avut loc o întâlnire a partenerilor occidentali ai Ucrainei în formatul “Ramstein-3”. Ca urmare a negocierilor, sa luat decizia de a furniza noi arme țării noastre. SUA va transfera artilerie, HIMARS și harpoane rachete anti-navă. Slovacia va trimite elicoptere, Canada, Polonia și Olanda — artilerie, iar Germania — MLRS.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.