Kievul este pregătit pentru o nouă ofensivă rusă/foto Unian, Vyacheslav RatinskyKievul este gata pentru o nouă ofensivă rusă/foto Unian, Vyacheslav Ratinsky

În viitorul apropiat, participarea forțelor armate din Belarus la agresiunea împotriva Ucrainei este puțin probabilă, dar nu este complet exclusă. În același timp, din păcate, există posibilitatea ca Rusia să formeze noi grupuri de grevă în direcțiile Kiev și Chernihiv. Amenințarea atacurilor cu rachete asupra capitalei a crescut, de asemenea.

Acest lucru a fost spus de locotenentul general Alexander Pavlyuk într-un interviu acordat Ukrinform.

Comandantul grupării forțelor și mijloacelor de apărare a orașului Kiev a menționat că capitala rămâne principala țintă pentru ocupanți. Potrivit lui, acum securitatea de la Kiev, Regiunea Kiev și întreaga Ucraina este asigurată pe linia de contact în regiunea Harkov, regiunea Donetsk, Regiunea Luhansk și Regiunea Herson. Cu toate acestea, din cauza planurilor agresive pentru Kiev, nu este necesar să excludem posibilitatea ca rușii să decidă să meargă la oa doua ofensivă în regiunea Kiev.

“Ar trebui să ținem cont în mod constant de acest lucru și să nu excludem posibilitatea încercărilor de a forma noi grupuri de grevă în direcțiile Kiev și Chernihiv din cauza măsurilor de “mobilizare totală” a rezerviștilor, atragerea stocurilor de echipamente și arme din epoca sovietică, care sunt încă suficiente la bazele de depozitare”, a subliniat Pavlyuk.

Potrivit acestuia, în cazul agravării situației din jurul Kievului, barierele inginerești explozive pe liniile defensive vor fi imediat restaurate.

Citește și:  amenințarea unui atac asupra Kievului: expertul a spus Dacă capitala va fi sub o nouă lovitură Amenințarea unui atac asupra Kievului: expertul a spus Dacă capitala va fi sub o nouă lovitură  Jdanov a explicat de ce rușii nu au reușit să captureze aeroporturile din Kiev Jdanov a explicat de ce rușii nu au reușit să profite de aeroporturile de la Kiev  Ministerul de Interne a spus cine se află în spatele zvonurilor unui nou atac asupra Kievului Ministerul de Interne a spus cine se află în spatele zvonurilor unui nou”asalt asupra Kievului”

“Pentru a efectua astfel de măsuri, au fost identificate unități care sunt capabile să îndeplinească sarcina de a construi bariere explozive miniere într-un timp scurt (până la 6-8 ore). Pe direcțiile probabile ale avansului inamicului din partea de Nord, se creează blocaje forestiere și noduri de barieră. Principalele poduri sunt pregătite pentru distrugere. În plus, sunt instalate bariere de inginerie neexplozive, structuri de tragere pe termen lung și altele asemenea”, a spus comandantul.

El a dat asigurări că apărarea Kievului și a regiunii Kiev este în continuă îmbunătățire, iar unitățile de apărare au complexe antitanc NLAW, lansatoare de grenade Carl Gustaff, mortare și vehicule aeriene fără pilot. În curând, capacitățile armatei se vor îmbunătăți semnificativ datorită asistenței tehnice internaționale din partea țărilor partenere.

“Am tras concluzii din cursul luptelor care au avut loc în regiunea Kiev. Și vă asigur că avem anumite măsuri planificate pentru a consolida apărarea de la Kiev. În apărarea modernă, obiectivul principal este de a respinge ofensiva forțelor inamice, de a-i provoca pierderi maxime, de a deține zone importante (obiecte) ale terenului și, prin urmare, de a crea condiții favorabile pentru a merge în ofensivă. Armamentul unităților teritoriale de apărare ar trebui să îndeplinească sarcinile care le sunt atribuite”, a subliniat Pavlyuk.

El a menționat că, în ciuda pierderilor colosale, rușii au încă resursele umane și tehnice pentru a purta război. Potrivit lui, dacă va avea succes în Est, ocupanții ruși vor muta trupe pentru a ataca în nord. Este imposibil să faceți acest lucru brusc și neobservat, dar amenințarea unei re-ofensive a rușilor asupra capitalei rămâne.

Cu toate acestea, potrivit locotenentului General, sarcina loviturilor de rachete ale inamicului de la Kiev este mai probabilă acum. Prin urmare, Pavlyuk îndeamnă locuitorii Kiev și oaspeții capitalei să nu ignore semnalele de alarmă de aer.

“În jurul capitalei a fost creat un sistem eficient de apărare aeriană. Poate respinge în mod eficient atacurile inamice și este în mod constant îmbunătățit. Cu toate acestea, în cazul unei greve masive de rachete, este posibilă o “descoperire” a apărării aeriene. Prin urmare, oamenii de la Kiev trebuie să fie atenți”, a spus el.

Amintiți-vă că consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici a avertizat despre pericolul pentru oamenii de la Kiev, în special în perioada 20-23 iunie. Motivul pentru aceasta este amenințările obișnuite ale ocupanților de a lovi “centrul de luare a deciziilor” după ce APU-ul nostru a lovit “turnurile inteligent”. Prin urmare, în aceste patru zile, Arestovici cere oamenilor de la Kiev să coboare la adăpost la semnalul sirenelor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.