NSDC a negat falsul rus despre crearea de către Ucraina a unei “bombe nucleare” la CNE/npp.zp.ua

Propagandiștii ruși au răspândit un fals despre presupusa acumulare a Ucrainei de materiale pentru crearea de arme nucleare la centrala nucleară Zaporozhye.

Acest lucru este raportat de Centrul pentru combaterea dezinformării din cadrul NSDC.

Ei au menționat că, în ajunul jurnalistului WSJ, Lawrence Norman a scris pe Twitter că 30 de tone de plutoniu și 40 de tone de uraniu îmbogățit sunt stocate la centrala nucleară Zaporozhye.

el a subliniat că vreau să fiu sigur la AIEA că rezervele nu au dispărut de la centrala nucleară controlată de ruși.

Citește și:  Venediktova a numit generalul-maior al poliției ruse, care a condus jaful centralei nucleare de la Cernobîl Venediktova a numit generalul-maior al poliției ruse, care a condus jaful centralei nucleare de la Cernobîl A intrat în casă și a împușcat: ocupanții au atacat un angajat al Centralei Nucleare din Energodar Au intrat în casă și au împușcat: în Energodar, ocupanții au atacat un angajat al centralei nucleare  rușii au interzis liderilor CNE Zaporozhye să părăsească orașul Rușii au interzis liderilor CNE Zaporozhye să părăsească orașul

CPD a menționat că doar combustibilul și combustibilul uzat erau depozitate la CNE și nu se vorbește despre crearea de arme.

“Rospropaganda și unele publicații ucrainene pro-ruse au preluat această “senzație nucleară”. La centrala nucleară Zaporozhye, nici uraniul, nici plutoniul nu au fost stocate și nu sunt stocate, sunt stocate doar ansambluri de combustibil – combustibil, care sunt disponibile la toate centralele nucleare din lume. De asemenea, o instalație specială de depozitare la NPP conține combustibil nuclear uzat, care nu este o armă”, se arată în raport.

După cum a scris UNIAN, centrala nucleară Zaporozhye a fost controlată de invadatorii ruși din 4 martie. Orașul satelit al Centralei Nucleare Energodar este, de asemenea, ocupat.

în ajunul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a solicitat asistență în retragerea imediată a trupelor ruse din Energodar.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.