propagandiștii ruși răspândesc un fals care privește China și războiul din Ucraina, împărtășit în NSDC/foto REUTERSPropagandiștii ruși răspândesc un fals care privește China și războiul din Ucraina , a împărtășit NSDC/foto REUTERS

Propagandiștii Federației Ruse au răspândit falsuri că, de la începutul războiului ucraineano-rus pe scară largă, China a ales o poziție de sprijin pentru acțiunile Kremlinului și se opune extinderii NATO spre est cu aceasta.

Acest lucru a fost raportat în Centrul pentru combaterea dezinformării din cadrul NSDC.

“De asemenea, se susține că Beijingul critică puternic sancțiunile pentru Federația rusă și nu condamnă Moscova. De fapt, Kremlinul visează doar la un astfel de parteneriat și îl vede ca baza unui nou bloc anti-Occidental împotriva Statelor Unite și NATO. Nu există relații aliate între țări. De la începutul anilor 1980, China a urmat un curs diplomatic de Independență independentă și absența aliaților în alianțe”, se arată în raport.

Centrul pentru combaterea dezinformării a menționat, de asemenea, că refuzul de a condamna “operațiunea specială” a Rusiei a tensionat relațiile dintre China și Statele Unite, aliații săi. Acest lucru a perturbat furnizarea de bunuri din China și a dus la anularea comenzilor de export de la companiile chineze.

“Și principiul fundamental al Tratatului Sino-ucrainean de prietenie și cooperare afirmă că China sprijină politica Ucrainei care vizează unitatea statului și integritatea sa teritorială”, a subliniat CPD.

Amintiți-vă că trupele rusești au intrat în Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. Inamicul a aruncat mai întâi bombe asupra instalațiilor militare și apoi a tras asupra civililor.

țările occidentale se temeau că partea chineză va sprijini Rusia. în martie, ministrul chinez de externe Wang Yi a declarat că țara sa protejează invariabil pacea mondială.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *