foto: screenshotfoto: screenshot

Familiile apărătorilor “Azovstal” nu au nicio legătură cu bărbații nativi care se află acum în captivitate rusă.

Acest lucru a fost spus de Victoria Lyashuk, soția unui luptător al regimentului Azov Alexey Lyashuk în aerul teletonului de informații.

“Știu doar că atunci când au părăsit Azovstal, pe 16 (mai – UNIAN), cumnatul său m-a informat că este în viață și că totul este în regulă cu el. Acum știu doar că el este pe listele de prizonieri. Nu am fost în contact cu soțul meu de foarte mult timp”, a spus ea.

Ea a spus că acum este susținută de întreaga familie, copii, mamă, soră. Toată lumea este îngrijorată de bărbații lor care se află în captivitate rusă.

“Nu am doar soțul meu acolo, ci și tatăl meu și soțul surorii mele”, a explicat Lyashuk.

ea a adăugat că nici ea, nici mama ei nu au nicio legătură cu tatăl ei.

“Ultima dată când au părăsit Azovstal, tatăl meu i-a scris mamei mele un mesaj că sunt în viață și că nu mai există comunicare”, a informat Lyashuk.

Ea a spus că soțul ei este militar din 2015, în ultimii cinci ani familia a locuit în Mariupol, unde a servit în armată. Prin urmare, nu a fost o veste pentru fiu și fiică că tatăl lor era militar și sa dus să-și apere țara.

“Așa le explic copiilor că tatăl lor este în război, îi protejează și îi protejează. Copiii, desigur, își pierd foarte mult Tatăl și întreabă despre el tot timpul. Fiica cea mică este foarte atașată de tatăl ei. Uneori mă duc în camera ei, și ea plânge. Când întreb ce, el spune că îi este foarte dor de tatăl său”, a spus Lyashuk.

Soția unui luptător al regimentului Azov, a remarcat că, chiar și atunci când au avut loc bătălii deosebit de grele la Azovstal, ea nu le-a spus copiilor detaliile unde se aflau tatăl și bunicul lor, dar au văzut deja lacrimi și îngrijorări.

“Nu am mai auzit de soțul meu de mult timp, chiar vreau să-l aud și să-l îmbrățișez”, a spus ea.

Lyashuk a subliniat că întreaga familie așteaptă foarte mult întoarcerea oamenilor lor nativi din captivitate.

“Îmi aștept tatăl și soțul. Dacă aș putea, I-aș spune tatălui și soțului meu că îi iubesc foarte mult și sunt cei mai buni și mai curajoși”, a subliniat ea.

După cum a raportat UNIAN, apărătorii “Azovstal” au ținut eroic apărarea timp de aproximativ două luni, distragând forțele inamice și împiedicându-l să se deplaseze în alte direcții. Ocupanții ruși au distrus Azovstal lansând rachete și aruncând bombe pe teritoriul uzinei, trăgând artilerie și tancuri, în timp ce efectuau atacuri și atacuri la sol.

La 16 mai, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că comandamentul militar suprem a dat ordin comandanților unităților care se află pe Azovstal să salveze viețile personalului. Sa observat că garnizoana și-a încheiat misiunea de luptă.

După miezul nopții, pe 17 mai, a început o operațiune de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul uzinei Azovstal.

Potrivit Ministerului Apărării, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal la o unitate medicală din Novoazovsk pe 16 mai. Alte 211 de persoane au fost luate prin coridorul umanitar către Olenevka ocupată.

ulterior, mass-media a raportat că un total de aproximativ 1,7 mii de apărători au fost evacuați din Azovstal.

Acum se află în teritoriile ocupate temporar. Un schimb este planificat pentru a le întoarce acasă.

Pe 6 iunie, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a anunțat că ar putea exista mai mult de 2,5 mii de prizonieri de război din Azovstal pe teritoriul ORDLO și a subliniat că acum există o sarcină în GUR de a aduce armata acasă în viață.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.