oamenii din Mariupol suferă, în special, din lipsa apei - zăpada a fost deja înecată, colectată în Bălți, coborâtă din baterii/foto UNIAN

în Mariupol, Regiunea Donetsk, ca urmare a acțiunilor ocupanților ruși, nu a rămas o singură clădire întreagă.

Acest lucru a fost spus de Viceprimarul Serghei Orlov într-un interviu cu Forbes Ucraina.

“Cred că 80-90% este bombardat. Nu există o singură clădire fără daune. Fie distruse, fie deteriorate”, a spus Orlov.

Potrivit acestuia, la momentul blocadei, 350.000 până la 400.000 de oameni au rămas în oraș. Infrastructura aproape că nu funcționează, iar locuitorii suferă de o lipsă de apă – au înecat deja zăpada, au colectat-o în Bălți, au coborât-o din baterii.

“O parte nesemnificativă a oamenilor din sectorul privat poate lua apă din fântâni. În plus, oamenii nu au încălzire, au spălat apa din sistemele de încălzire și au folosit această apă. Cineva spune – colectăm în Bălți, când a fost zăpadă, a fost înecat… Există, de asemenea, trei sau patru izvoare în oraș, unde apa iese la suprafață. Utilitățile de acolo iau apă și o livrează în mai multe puncte din centru. Dar acele surse pentru o jumătate de milion de oraș, 272 de kilometri pătrați, nu sunt despre nimic”, a spus viceprimarul.

Orlov spune că orașul are nevoie urgentă de un coridor umanitar și de evacuare.

“Noi, ca guvern al orașului, vrem un lucru. Pentru a deschide un coridor umanitar și am putea livra ajutor umanitar acolo. Încercăm să o ducem acolo de 11 zile! Ultimul nostru convoi umanitar este pe drum de patru zile, iar rușii nu-i permit să intre în Mariupol în niciun fel. Și există autobuze. Suntem gata să evacuăm trei mii de oameni în fiecare zi. Ei nu ne dau. Care este calea de ieșire? Pentru a ne oferi oportunitatea de a oferi ajutor umanitar și de a elimina pe toți cei care doresc să plece. Suntem gata să o facem. Nu sunt gata să o dea”, a spus viceprimarul.

“Dându-și seama că nu va exista nicio victorie în confruntarea directă cu armata ucraineană, ei încearcă să forțeze prin astfel de sacrificii și distrugeri teribile un fel de predare. Prin distrugerea civililor, a infrastructurii. Așa arată războiul. Ei nu luptă cu armata Ucrainei, ci cu populația”, a adăugat el.

Anterior, UNIAN a publicat o poveste despre un rezident din Mariupol, care a reușit să iasă din orașul asediat. Potrivit acesteia, Mariupol astăzi este un oraș al fricii, morții și groazei, iar locuitorii săi au mare nevoie de ajutor.și primarul Vadim Boychenko a înregistrat un apel în care a spus că rușii au organizat un genocid al poporului ucrainean în Mariupol.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.