Zelensky a descris atrocitățile ocupanților ruși/president.gov.ua

După eliberarea mai multor regiuni din Ucraina, întreaga lume a văzut cum era armata rusă. O grămadă de jefuitori, criminali și violatori.

Președintele Volodymyr Zelensky, într-o conversație cu un jurnalist de la Wall Street Journal, a descris lupta Ucrainei ca o luptă “pentru valorile lumii civilizate”, descriind șocul său la tortura și uciderea civililor.

“Sunt șocat de ceea ce au făcut oamenilor reali, vii. N-am mai văzut așa ceva în lume. Sunt încă în stare de șoc”, a adăugat el.

În prezent, anchetatorii internaționali și ucraineni de crime de război investighează acuzațiile de atrocități rusești în timpul războiului, pe care agresorul le neagă. Liderul ucrainean a vorbit în detaliu despre violență, care a inclus foamete, tortură și dezmembrare.

“Am fost martorii unor acte teroriste… teroriștii au tăiat gâtul oamenilor”, a spus președintele. “Am văzut multe din acestea. Cel puțin eu sunt.”

mai mult de 9 mii de cazuri de crime de război sunt investigate în Ucraina

Acest lucru a fost anunțat cu o zi înainte de Procurorul General Irina Venediktova. 15 infractori specifici au fost deja identificați în regiunea Kiev, în special, 10 persoane au fost identificate în Bucha.

Colectarea probelor continuă zilnic, se efectuează interogări ale victimelor și martorilor. Echipe profesioniste de experți internaționali și anchetatori asistenți, inclusiv experți francezi și slovaci, cooperează cu anchetatorii ucraineni, iar Lituania urmează să sosească în curând.

ați putea fi, de asemenea, interesat de știri:

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *