Rusia a ocupat o parte din Zaporozhye/fotografie de hromadske.radioRusia a ocupat o parte din Zaporozhye/fotografie de hromadske.radio

atrocitățile rusești au loc în partea ocupată a regiunii Zaporozhye.

Acest lucru a fost declarat de către șeful Zaporozhye Ova Alexander Starukh într-un interviu cu Radio NV.

“Teritoriile ocupate temporar sunt două districte complete ale regiunii care au fost ocupate în primele trei zile ale războiului – Melitopol și Berdyansk; majoritatea districtelor Vasilyevsky și Pologovsky. Acolo se desfășoară lupte, există teritorii sub ocupație-Energodar sau Pologi, Tokmak, Berdyansk, Melitopol. Este clar că situația este diferită în diferite teritorii, dar, în general, oamenii sunt răpiți, presiunea constantă, încercările de a prelua controlul asupra acestor teritorii se întâmplă în mod constant”, a spus el.

El a menționat că 85-90% din populație a părăsit așezările ocupate. Au fost cei care nu au avut ocazia să plece.

“Așa-numitul “DNR” vine cu un singur lucru, liderii autoproclamați-altceva. Nu există o politică sistemică acolo, dar există un lucru — de a complica viața oamenilor, de a încerca prin toate mijloacele să înlăture populația pro-ucraineană. Și datorită faptului că majoritatea absolută a cetățenilor noștri sunt pro-ucrainene, ei încă nu se va deplasa. Și, de asemenea, horde, care este angajată în muncă de ocupație acolo, este pur și simplu jefuit. Ei jefuiesc totul, expulzându-l complet din apartament. Cerealele și proprietățile antreprenorilor sunt jefuite. Chiar și mișcarea pentru bani: au pus o taxă la punctele de control pentru o trecere”, a adăugat Starukh.

anterior a fost raportat că colaboratorii au anunțat un “referendum” privind aderarea regiunii Zaporozhye la Rusia.

De asemenea, colaboratorul Galina Danilchenko, care a condus Melitopol după ocuparea de către trupele rusești, a anunțat începutul pregătirilor în oraș pentru un referendum privind intrarea regiunii capturate de inamic în Federația Rusă.Între timp, Biroul președintelui Ucrainei constată că orice declarații ale Rusiei despre “referendumuri” și “republicile populare” sunt absolut lipsite de valoare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.