nu există nici o amenințare a mediului Severodonetsk/fotografie 112.uanu există nici o amenințare de încercuire a Severodonetsk/fotografie 112.ua

Nu există nici o amenințare de încercuire a Severodonetsk.

Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, în timpul unui Teleton Informațional.

“Nu cred că există riscul încercuirii. Există încă o posibilitate de retragere la Lisichansk, astfel încât mediul militar nu este amenințat”, a spus șeful OVA.

De asemenea, potrivit lui, o parte a orașului, din păcate, este controlată de trupele rusești, dar există încă apărători ucraineni care luptă împotriva inamicului.

“Au raportat acum câteva zile că au capturat întregul oraș – acest lucru nu este adevărat. Sunt băieții noștri acolo. Mai mult, sunt respinși acolo, adică nu se pot mișca liber acolo”, a spus Gaidai.

Citește și:  doi morți și trei răniți: rușii au bombardat Lisichansk (foto) Doi morți și trei răniți: rușii au tras la Lisichansk (foto)

Șeful OVA a adăugat că rușii planifică o operațiune de curățare a teritoriului din jurul Severodonetsk, în special a satelor din jur.

“Acum rușii planifică o astfel de operațiune militară pentru a curăța teritoriul din jurul Severodonetsk. Ei lansează un batalion de soldați acolo undeva aproximativ, care vor trece prin satele din jur, cum ar fi Borovskoye sau Sirotino. Ei trag echipamente de o astfel de clasă ca “soarele” pentru a arde pur și simplu armata noastră, Ei bine, acolo și împreună cu populația civilă, nu le pasă acolo”, a adăugat el.

După cum a raportat UNIAN, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, în direcția Donetsk, inamicul efectuează daune de foc unităților trupelor noastre din mortare, artilerie cu butoi și lansatoare de rachete multiple de-a lungul liniei de contact. Principalele eforturi se concentrează pe stabilirea controlului asupra orașului Severodonetsk. Folosește în mod activ războiul electronic.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.