SUA avertizează Ucraina împotriva bombardării teritoriului Federației Ruse/fotografia Centrului de presă al sediului Oos SUA avertizează Ucraina împotriva bombardării teritoriului RF/foto pres-Centrul sediului OOS

Statele Unite au avertizat Kievul cu privire la pericolul grevelor din partea ucraineană pe teritoriul Rusiei, în special “adânc” în țara agresoare, deoarece aceasta prezintă riscuri de escaladare.

Acest lucru este raportat de Reuters cu referire la propriile surse.

După cum sa menționat, reprezentanții Washingtonului sunt îngrijorați de utilizarea armelor furnizate de Occident de Ucraina în acest scop.

“Avem preocupări cu privire la escaladare, și, în același timp, nu vrem să impună restricții geografice sau le lega prea mult (în Ucraina, – aprox.) mâinile în utilizarea a ceea ce le oferim”, a spus unul dintre interlocutori. 

O altă sursă a menționat că Statele Unite și Ucraina au o înțelegere reciprocă a măsurii în care Kievul poate folosi armele furnizate.

“Până acum avem o înțelegere comună a frontierelor”, a subliniat el.

Anterior, astfel de preocupări au fost exprimate de consilierul șefului OP Alexey Arestovich. Potrivit acestuia, Occidentul nu se grăbește să transfere arme cu rază lungă de acțiune în Ucraina, astfel “să nu-l enerveze pe Putin.”

După cum a raportat UNIAN, potrivit rapoartelor mass-media, există acorduri informale între țările NATO de a se abține de la furnizarea anumitor tipuri de arme Ucrainei. Acest lucru se datorează riscului unei confruntări militare directe cu Rusia, pe care Alianța dorește să o minimizeze.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.