Lukashenko asigură că Belarusii nu sunt necesari de Federația rusă pentru războiul împotriva Ucrainei/getty images photo

Alexander Lukashenko asigură că Belarus nu poate face nimic pentru a ajuta Rusia în războiul împotriva Ucrainei, iar Federația Rusă “nu cheamă” soldații din Belarus.

Acest lucru este raportat de către Agenția de stat BELTA.

“Vreau să subliniez încă o dată (știți acest lucru mai bine decât alți oameni): nu ne vom implica în această operațiune pe care Rusia o desfășoară în Ucraina. Cel mai important, așa cum vă spun, nu este nevoie de acest lucru”, spune el.

Lukashenka subliniază că Belarusul nu poate ajuta cu armele, deoarece le cumpără chiar în Federația Rusă, iar Rusia ar avea destui soldați. 

“Ei bine, gândiți-vă la ceea ce putem adăuga în Rusia acolo? În ceea ce privește personalul, există o mulțime de războinici proprii. Există ceva ce putem adăuga Rusiei în ceea ce privește armamentul? Ei bine, nu. Cumpărăm toate acestea din Federația Rusă. Ei au totul, și chiar mai bine. Prin urmare, nu este nimic de făcut acolo. Și nu suntem invitați acolo”, a adăugat el. 

rolul Belarusului în războiul Rusiei împotriva Ucrainei: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat anterior UNIAN, Belarusul oficial nu participă la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, numit “operațiune specială” de către agresor.

În același timp, armata rusă folosește teritoriul Belarusului pentru a transporta soldați și echipamente militare, pentru a lansa rachete pe teritoriul Ucrainei. 

Există, de asemenea, rapoarte că spitalele din Belarus tratează soldații răniți în bătăliile de pe teritoriul Ucrainei, motiv pentru care unele instituții medicale au încetat să ofere asistență Belarusilor.

Belarus recurge la manipulări pentru a încuraja în mod fraudulos Belarusii să fie donatori de sânge – din cauza numărului tot mai mare de pacienți care necesită transfuzii de sânge, probabil din rândul armatei ruse. 

La 11 martie, a devenit cunoscut faptul că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina. Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a numit acest atac o provocare deliberată menită să atragă Forțele Armate ale Republicii Belarus într-un război cu Ucraina.în aceeași zi, Ministerul Apărării din Belarus a început să nege faptul că trei sate din Belarus au fost atacate din aer. 

țările partenere ale Ucrainei impun sancțiuni împotriva Belarusului la egalitate cu Rusia din cauza complicității cu agresiunea rusă împotriva țării noastre.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.