acum locuitorii din regiune rămân fără comunicații mobile ucrainene/foto: screenshotAcum, locuitorii din regiune au rămas fără comunicații mobile ucrainene/foto: screenshot

în regiunea Herson, ocupanții ruși au deconectat comunicațiile și Internetul.

După cum a raportat serviciul de Stat pentru comunicații speciale și protecția informațiilor din Ucraina, de ieri, operatorii de telefonie mobilă ucraineni, serviciile de Internet și telefonia au început să înregistreze primele întreruperi și apoi o deconectare completă a Comunicațiilor din regiune.

Conform informațiilor primite de la companii, au existat interferențe ale reprezentanților regimului de ocupație în funcționarea echipamentului – oprirea echipamentului, deconectarea cablurilor și altele asemenea.

Acum, locuitorii din regiune rămân fără comunicații mobile ucrainene și acces la Internet, precum și fără posibilitatea de a efectua apeluri naționale și internaționale folosind telefoane fixe.

Serviciul de comunicații de Stat notează că, în viitorul apropiat, cel mai probabil nu va fi posibilă restabilirea comunicării în regiune, deoarece echipamentul relevant se află sub controlul deplin al regimului de ocupație și al armatei ruse.

Se remarcă faptul că aceasta nu este prima încercare de a priva cetățenii ucraineni care s-au aflat pe teritoriile ocupate temporar de posibilitatea de a-și contacta rudele, de a apela o ambulanță sau salvatori, de a obține informații veridice despre cursul războiului și situația din țară.

Dar au existat rapoarte despre difuzarea propagandei false rusești prin difuzoare.

Serviciul de comunicații de stat nu exclude faptul că, în viitor, ocupanții vor încerca să conecteze utilizatorii ucraineni la rețelele de Internet rusești și operatorii de telefonie mobilă.

“Astfel de acțiuni vor fi o încălcare gravă a dreptului internațional și o altă confirmare a faptului că Rusia acționează ca un stat terorist, folosind tehnologia pentru a ocupa teritorii. Aceasta este o altă confirmare că este necesară consolidarea restricției accesului Rusiei la orice tehnologie”, se spune în mesaj.

Amintiți-vă că APU continuă o contraofensivă de succes în regiunea Herson și Zaporozhye.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.