armata rusă a ucis deja 324 de copii în Ucraina/foto Unian (Taras Kashuba)Armata rusă a ucis deja 324 de copii în Ucraina/foto Unian (Taras Kashuba)

ca urmare a invaziei militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina, 324 de copii au fost uciși.

Acest lucru este raportat de către Biroul Procurorului General.

“În dimineața zilei de 22 iunie, peste 916 copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse. Potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor minori, 324 de copii au fost uciși și peste 592 răniți. Aceste cifre nu sunt definitive, deoarece lucrările continuă la instalarea lor în locuri de ostilități active în teritoriile ocupate temporar și eliberate”, se arată în raport.

Cele mai multe dintre victime în rândul copiilor din regiunea Donetsk – 307, Kharkiv – 175, Kiev – 116, Chernihiv – 68, Lugansk – 54, Herson – 52, Mykolaiv – 48, Zaporozhye – 30, Sumy – 17.

Așadar, pe 21 iunie, o fetiță de 8 ani a fost rănită mortal ca urmare a bombardării inamice a satului Bezruki din Districtul Kharkiv din regiunea Kharkiv. În aceeași zi, cinci copii cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani au fost răniți din cauza bombardamentelor din apropierea iazului de aur din orașul Chas Yar din Districtul Bakhmutsky din regiunea Donetsk.din cauza bombardamentelor și bombardamentelor invadatorilor ruși, 2.052 de instituții de învățământ au fost avariate. Dintre acestea, 210 au fost complet distruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.