situația din oraș se deteriorează constant /foto Unian, Vladimir Ivanovsituația din oraș se deteriorează constant/foto Unian, Vladimir Ivanov

Ocupanții ruși, împreună cu separatiștii, au distrus complet aproape 1.300 de clădiri înalte din Mariupol, astfel încât numărul real de locuitori morți ai orașului poate fi de câteva ori mai mare decât cele 22 de mii anunțate.

Acest lucru a fost anunțat de primarul din Mariupol Vadim Boychenko în emisiunea teletonului de informații all-ucrainean.

“Dacă ne imaginăm că au distrus 1.300 de clădiri cu mai multe etaje și doar într-o singură casă am crezut cu prudență că 50 dintre locuitorii noștri din Mariupol se ascundeau acolo, iar așa-numitul “Minister de urgențe al RPD” obține 70 sau 200 din aceste morminte de beton, adică 22 de mii uciși de trupele de ocupație rusești – aceasta este o figură destul de prudentă”, a spus el.

Citește și:  cum trăiește Mariupol în a 100-a zi a unui război la scară largă: a apărut o fotografie elocventă Cum trăiește Mariupol în a 100-a zi a unui război pe scară largă: a apărut o fotografie elocventă O operațiune de evacuare aeromedicală cu drepturi depline a fost lansată în Ucraina - Ministru adjunct de Interne Evacuare aeromedical cu drepturi depline a fost lansat în Ucraina-Ministru adjunct de Interne  zece militari ruși au fost informați despre suspiciunea pentru jaful proprietății Buchan (foto) Zece ofițeri militari ruși au fost informați despre suspiciunea pentru jaful proprietății Buchants (foto) O a doua închisoare de filtrare rusă a fost găsită în Olenevka, unde Ucrainenii sunt ținuți O a doua închisoare de filtrare rus a fost găsit în Olenevka, în cazul în care ucrainenii sunt deținute

“Au distrus tot ce construiam. Construiam o lume liberă, democratică, un oraș european modern. Astăzi, dacă vorbim despre Rusia, pentru ce este amintit? Este amintit pentru distrugere, crimă și jaf”, a adăugat el.

Boychenko a menționat, de asemenea, că situația din oraș se deteriorează în mod constant.

“Vedem că acest război este nemilos și foarte sângeros. S-au pregătit foarte atent pentru acest război, au lucrat după un fel de metodologie și au părăsit orașul fără infrastructură critică. Orașul rămâne în continuare fără electricitate, orașul rămâne fără apă potabilă și aproape fără hrană și dețin mai mult de 100 de mii de oameni ostatici în oraș. În aceste 100 de zile, au deportat peste 47 de mii de localnici în Rusia, la așa-numitul “DNR””, a spus Boychenko.

situația din Mariupol:

Invadatorii ruși închid și împușcă voluntari și oficiali ucraineni în districtul Mariupol. În special, instanța falsă a” DNR ” a condamnat șeful uneia dintre așezările Azov la 10 ani de închisoare. În plus, cel puțin un funcționar public a fost executat prin împușcare.

În plus, oamenii din Mariupol sunt în pericol de moarte nu numai din cauza bombardamentelor. Există pericolul de a prinde holeră, dizenterie sau E. coli în oraș din cauza lipsei de alimentare centralizată cu apă și canalizare, descompunerea a mii de corpuri sub dărâmături, o lipsă catastrofală de apă potabilă și alimente.

Această amenințare a fost, de asemenea, declarat de către managerul Organizației Mondiale a Sănătății privind incidentele din Ucraina, Dr.Dorit Nitsana. Potrivit acestuia, în Mariupol, ocupanții au restabilit parțial alimentarea cu apă, dar din cauza deteriorării semnificative și frecvente a conductelor, apa potabilă se amestecă cu murdăria din canalizare, ceea ce are consecințe negative grave.

Medicul sanitar șef al Ucrainei, Igor Kuzin, se teme, de asemenea, că o epidemie de holeră poate izbucni în orașele în care au loc ostilități active, deoarece infecția are loc prin apă murdară.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.