ilustrare/REUTERS

Întreprinderea “Biroul de proiectare de la Kiev” Luch “a numit numele trădătorilor printre conducerea concernului de Stat”Ukroboronprom”.

Acest lucru este menționat în mesajul KB “Luch” pe rețeaua socială Facebook.

În special, vorbim despre Directorul General Adjunct al Centrului de recreere Ukroboronprom Roman Zabarchuk și șeful Departamentului de arme de înaltă precizie Andrei Artyushenko, care pe 18 martie, cu ajutorul măsurilor psihologice și fizice, l-au interogat pe V. A. directorul Întreprinderii de Stat “Spetsoboronmash” Denis Serdyuk.

În special, la 18 martie 2022, înainte de a intra în centrul de recreere “Ukroboronprom”, angajații Departamentului de securitate al concernului au aplicat măsuri fizice Serdyuk, au fost selectate documente, arme personale, au fost provocate leziuni corporale.

“Timp de mai mult de 8 ore, Serdyuk a fost reținut împotriva voinței sale în incinta grupului de companii Ukroboronprom, unde directorul general adjunct al Grupului Ukroboronprom, Zabarchuk Roman Vladimirovich, și șeful Departamentului de arme de înaltă precizie, Artyushenko Andrey Arnoldovich, au fost interogați folosind măsuri psihologice și fizice; acești oficiali au confirmat în mod repetat sancțiunea directorului general al Grupului Ukroboronprom, Gusev Yu. V. aplicarea acestor măsuri la Serdyuk D. A.”, se spune în mesaj.

Astfel, în timpul torturii, conducerea grupului de companii Ukroboronprom a încercat să obțină informații de la Serdyuk despre unitățile militare în care întreprinderea de Stat “Spetsoboronmash” a transferat rachetele și componentele pentru complexele de rachete Skif, Corsair, Alder, Neptun salvate în Malina în timpul atacului cu rachete și bombe rusești și informații privind locația angajaților cheie ai Întreprinderii de Stat “Luch” și ai Întreprinderii de stat “Spetsoboronmash”.

“Consecința torturii a fost constrângerea lui Serdyuk D. A. să semneze “mărturii” și “rapoarte”, al căror text a fost compilat de Zabarchuk R. V. și Artyushenko A. A.”, se spune în raport.

Se remarcă faptul că Zabarchuk a confirmat personal că ruda sa lucrează în Guvernul Federației Ruse.

La rândul său, Artyushenko, sub președintele Viktor Ianukovici, a condus Direcția Centrală de rachete și artilerie a Forțelor Armate din Ucraina și Departamentul de dezvoltare și achiziții al Ministerului Apărării al Ucrainei.

“Facem apel la Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei-Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky, Procurorul General al Ucrainei Irina Venediktova, Președintele Serviciului de securitate al Ucrainei Ivan Bakanov, cu un apel urgent de a elimina agenții ruși din conducerea grupului de companii Ukroboronprom și de a oferi securitate șefilor și angajaților cheie ai complexului militar-industrial din Ucraina”, se spune în mesaj.

Amintiți-vă că Ukroboronprom a început să accepte echipamente rusești capturate pentru reparații. În special, compania a preluat deja repararea Tiger SBR.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *