ucrainenii au o atitudine negativă față de Putin/REUTERS photo

Majoritatea absolută a ucrainenilor au o atitudine negativă față de liderul autoproclamat al Belarusului Alexander Lukashenko și președintele rus Vladimir Putin.

Acest lucru este menționat în rezultatele publicate ale celui de-al nouălea sondaj național realizat de Grupul sociologic de Rating.

Se remarcă faptul că majoritatea absolută a respondenților au o atitudine negativă față de Lukașenko (96%) și Putin (98%).

În același timp, în ultimele două luni, atitudinea ucrainenilor față de conducerea Poloniei, Marii Britanii, Statelor Unite ale Americii, Turciei, Lituaniei și Franței s-a îmbunătățit semnificativ.

Astfel, ucrainenii au o atitudine pozitivă față de președintele polonez Andrzej Duda – 92% dintre respondenți, premierul britanic Boris Johnson – 87%, președintele american Joe Biden – 86%, președintele turc Recep Tayyip Erdogan – 76%, președintele lituanian gitanas Nauseda – 75% și președintele francez Emmanuel Macron – 75%.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are o atitudine pozitivă de 66%.

“În același timp, atitudinea față de cancelarul German Olaf Scholz s – a înrăutățit: 30% au o atitudine pozitivă față de el, 54% au o atitudine negativă (în ianuarie 2022-23%). 26% au o atitudine pozitivă față de președintele German Frank-Walter Steinmeier, 44% au o atitudine negativă”, spun rezultatele sondajului.

Audiența sondajului realizat pe 26 aprilie este populația Ucrainei în vârstă de 18 ani și peste în toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar din Crimeea și Donbass. Eșantionul este reprezentativ în funcție de vârstă, sex și tipul de decontare. Populația eșantionului este de 1 mie de respondenți. Metoda sondajului-CATI (interviuri telefonice asistate de calculator – interviuri telefonice cuutilizarea unui computer). Eroarea reprezentativității studiului cu o probabilitate de încredere de 0,95: nu mai mult de 3,1%.

anterior a devenit cunoscut faptul că majoritatea covârșitoare a cetățenilor chestionați din Ucraina susțin privarea deputaților partidelor pro-ruse de mandate și interzicerea acestor partide.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.