avionul rus a aruncat o bombă pe clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol/foto Pravda_Gerashchenko

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei notează că bombardarea clădirii Teatrului Dramatic din Mariupol este o altă crimă de război a regimului președintelui Federației Ruse Vladimir Putin.

Acest lucru este menționat în declarația Ministerului, publicată de președintele Ministerului de Externe Oleg Nikolenko pe rețeaua socială Facebook.

“Ca urmare a bombardamentului, partea centrală a clădirii teatrului a fost distrusă, mulți oameni au fost prinși sub dărâmături. Acum este imposibil să se determine numărul exact de victime din cauza bombardamentelor în curs. Prin provocarea unui atac cu bombă asupra unui loc de adunare în masă a civililor, Rusia a comis o altă crimă de război”, se arată în declarație.

“Această crimă a fost comisă într-un moment în care președintele Curții Internaționale de Justiție a Națiunilor Unite a citit un ordin care obliga Rusia să înceteze imediat toate operațiunile militare pe teritoriul Ucrainei”, a menționat Ministerul de Externe.

În acest sens, se spune că regimul președintelui rus Vladimir Putin a trecut mult timp granița umanității.

“Diplomații ucraineni vor depune toate eforturile pentru a se asigura că fiecare persoană implicată în acest caz și sute de alte crime împotriva ucrainenilor este pedepsită”, se arată în declarație.

“Facem apel la comunitatea internațională să sporească presiunea sancțiunilor asupra Rusiei pentru a opri atrocitățile armatei ruse în Ucraina, precum și să continue să ofere statului nostru sprijin pentru a proteja poporul ucrainean”, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.După cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 16 martie, un avion rus a aruncat o bombă pe clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde se ascundeau sute de civili.

resturile au umplut intrarea în adăpostul pentru bombe și, din cauza bombardamentelor în curs, nu există încă informații despre victime.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *