Conform rezoluției, “acțiunile armatei ruse îndeplinesc criteriile de genocid stabilite de Convenția ONU privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid”/president.gov.ua

După trei luni de invazie militară pe scară largă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei independente, Senatul irlandez a adoptat o rezoluție prin care recunoaște acțiunile Federației Ruse drept genocid împotriva poporului ucrainean.

Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de președintele Camerei Superioare a Parlamentului irlandez, Mark Daly.

“Invazia ilegală a Ucrainei de către Federația Rusă este un act de genocid. Senatul irlandez a adoptat o rezoluție privind genocidul Rusiei în Ucraina”, a spus Daly.

Citește și:  Zelensky: armata rusă a distrus deja aproape întregul Donbass și este gata să continue uciderea Zelensky: armata rusă a distrus deja aproape întregul Donbass și este gata să continue uciderea  Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a răspuns la declarația lui Lavrov privind clearance-ul porturilor Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a răspuns la declarația lui Lavrov privind clearance-ul porturilor  Zelensky a spus câte așezări din Ucraina au capturat Rusia Zelensky a spus câte așezări din Ucraina au fost capturate de Rusia Federația Rusă nu a permis scoaterea copiilor din Regiunea Herson de-a lungul coridorului verde Federația Rusă nu a permis scoaterea copiilor din Regiunea Herson de-a lungul “coridorului verde”

Potrivit rezoluției, ” acțiunile armatei ruse îndeplinesc criteriile de genocid stabilite de Convenția ONU privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid.”

Rezoluția constată că conducerea politică a Federației Ruse ar trebui să fie trasă la răspundere pentru crimele din Ucraina.

Senatul a cerut țărilor din întreaga lume să mențină și să consolideze sancțiunile împotriva Rusiei.

Războiul din Ucraina:

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o invazie militară pe scară largă a teritoriului Ucrainei independente.

La 14 aprilie, Rada Supremă a recunoscut acțiunile Rusiei în Ucraina drept genocid al poporului ucrainean și a cerut comunității internaționale să facă același lucru.pe 21 aprilie, parlamentele Letoniei și Estoniei au recunoscut că Rusia a comis genocid împotriva poporului ucrainean.

La 29 aprilie, aceeași decizie a fost adoptată în unanimitate în Parlamentul Canadian.

La 10 mai, Seimul lituanian a recunoscut în unanimitate Federația rusă drept stat terorist. Rezoluția constată că ocupanții ruși au comis crime de război masive în Ucraina, în special în regiunea Kiev – în Borodyanka, Bucha, Irpen, Gostomel și în Mariupol, Regiunea Donetsk. În plus, acțiunile Federației Ruse în Ucraina sunt un genocid al poporului ucrainean.la 25 mai 2022, parlamentele a șase țări au recunoscut acțiunile Rusiei drept genocid.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *