O fată și o bunică au fost găsite în Belarus, care au fost scoase din Ucraina de invadatori/fotografie de ministrul de Externe Dmitry Kuleba

Consulii ucraineni au găsit în Belarus o fată și o bunică care au fost scoși din Ucraina de invadatorii ruși după ce familia lor a fost împușcată în regiunea Kiev.

Acest lucru a fost anunțat de Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba pe rețeaua socială Facebook.

După cum a menționat ministrul, pe 28 Februarie, în regiunea Kiev, armata rusă a tras asupra unei mașini cu o familie pașnică care încerca să părăsească zona ostilităților. În acest sens, a murit o mamă cu un tată și un fiu de 18 ani. O bunică și o nepoată de 5,5 ani au supraviețuit, care a fost împușcată în cap. Ocupanții i-au dus în Belarus.

“Consulii noștri i-au găsit. Copilul a fost operat într-unul din spitalele din Belarus. Din cauza pierderii părinților ei, Mariana Botsvinyuk, angajată a departamentului consular al Ambasadei, a eliberat custodia temporară și o carte de identitate pentru întoarcerea în Ucraina. Astăzi, fata a fost externată din spital. Ambasada a închiriat un reanimobil, care a dus bunica și nepoata în străinătate, unde acum continuă tratamentul. Starea copilului este stabilă, nu există nicio amenințare la adresa vieții”, a spus Kuleba.

Ministrul de Externe a mulțumit consulilor ucraineni și Ambasadei, precum și medicilor bieloruși care au salvat copilul și voluntarului Belarus care i-a însoțit pe concetățenii noștri la frontieră.

Kuleba a mai spus că consulii ucraineni depun toate eforturile pentru a ajuta și proteja ucrainenii care se află într-o situație dificilă în străinătate.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, ocupanții ruși au împușcat în mod repetat civili care încearcă să scape din punctele fierbinți. Lângă Makarov, în regiunea Kiev, un BMP inamic a împușcat o mașină cu civili.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.