impactul asupra mării va fi “demonstrativ”, fără victime și daune/foto depositphotos.com

Pe fondul amenințărilor din partea Federației Ruse cu privire la posibilul început al unui război nuclear, un expert militar din Statele Unite, Joseph Sirincione, a povestit cum exact Putin ar putea da prima lovitură. Există cinci scenarii înfricoșătoare pentru izbucnirea unui război nuclear, potrivit unui cercetător de la Institutul pentru administrație publică responsabilă din Washington.

Sirincone a povestit despre acest lucru pe Bill Press Pods, apoi a scris despre scenarii de război nuclear pe Twitter.

Scenariul 1: grevă la Marea Neagră

Potrivit unui expert American, Putin poate lansa o bombă nucleară și poate lovi Marea Neagră. În acest caz, președintele țării agresoare va urma primul scenariu al lui Sirichone. Greva peste mare va fi “demonstrație”, fără victime și daune.

Dacă Putin decide să înceapă un război nuclear în acest fel, Occidentul va impune și mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, iar asistența acordată Ucrainei va crește semnificativ. 

scenariul 2: un atac nuclear asupra unei instalații militare din Ucraina

Putin ar putea începe, de asemenea, un război nuclear cu o grevă asupra Ucrainei. În acest scenariu, Federația Rusă va viza facilități militare, dar folosește arme de capacitate mică pentru acest lucru. Cu toate acestea, acest lucru va duce în continuare la distrugeri grave, sute sau mii de oameni pot muri.

Scenariul 3: Putin va aranja o “a doua Hiroshima”

Potrivit expertului, Federația Rusă poate decide asupra unor acțiuni mai grave care vor primi cu siguranță un răspuns din partea NATO și a Statelor Unite. Putin poate aranja o” a doua Hiroshima ” dacă folosește arme nucleare puternice și lovește Ucraina. Astfel de acțiuni vor duce la zeci de mii de victime. 

Statele Unite și NATO, crede Sirichone, vor răspunde cel mai probabil cu lovituri la scară largă folosind arme convenționale împotriva unităților care au lovit și a altor unități ale Federației Ruse.

scenariul 4: lovitura nucleară a Rusiei asupra unei instalații NATO

Rusia poate începe un război nuclear cu un atac direct asupra unei instalații NATO. Dacă Putin decide cu adevărat să urmeze un astfel de scenariu, el va primi un răspuns puternic și masiv. Alianța va folosi forțele terestre și armele necesare.

În plus, NATO va ataca continuu forțele rusești situate pe teritoriul Ucrainei din aer. Cu toate acestea, notează expertul, este puțin probabil ca Statele Unite și NATO să răspundă la o grevă cu arme nucleare, deoarece scopul Alianței va fi să pună capăt conflictului, nu extinderii acestuia.

Scenariul 5: Putin va lovi în Statele Unite

Cel mai disperat pas al Președintelui Federației Ruse poate fi un atac direct asupra facilităților din Statele Unite. Dacă Putin face un astfel de pas, ar putea încerca să distrugă guvernul American. 

Expertul numește acest scenariu cel mai periculos. Potrivit lui Sirichone, posibilele opțiuni pentru agresiunea nucleară a lui Putin sunt elaborate în Statele Unite, dar autoritățile ar trebui să ia în considerare toate scenariile posibile și să se gândească la modul în care lumea va răspunde în caz de greve din Federația Rusă. 

“Riscul ca Putin să devină nuclear (să înceapă un război nuclear-UNIAN) este scăzut. Barierele împotriva utilizării sunt uriașe. Dar el ar putea face acest lucru, și el poate face acest lucru. Trebuie să discutăm public opțiunile, astfel încât publicul occidental să înțeleagă pe deplin riscurile și să poată avea un cuvânt de spus în răspunsuri”, a spus expertul.

Citește și:  rezervele de rachete de înaltă precizie din Federația Rusă sunt în scădere, dar, în general, există încă suficiente - expert Stocurile de rachete de înaltă precizie ale Rusiei scad, dar, în general, există încă suficiente-expert  generalul a spus cine și cum va răspunde mai întâi la o posibilă grevă nucleară a Federației Ruse Generalul a spus cine și cum va răspunde mai întâi la o posibilă grevă nucleară a Federației Ruseanaliștii Economist au estimat cât de mult este putredă armata rusă analiștii Economist au estimat cât de mult este “putredă” armata rusă

amenințarea unui atac nuclear rus

Chiar mai devreme, Lavrov a sugerat indirect că în viitor statul său ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei.

Înainte de aceasta, Președintele Vladimir Zelensky a avertizat că lumea ar trebui să se pregătească pentru o grevă nucleară a agresorului. La rândul său, consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici a avertizat conducerea Federației Ruse împotriva grevelor nucleare pe teritoriul Ucrainei.departamentul de Stat al SUA a amenințat Kremlinul cu consecințe în cazul unui atac nuclear asupra Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.