este foarte important să apărați Donbass și să recuceriți Kherson/fotografie facebook.com/GeneralStaff.uaEste foarte important să apărați Donbass și să recuceriți Kherson/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

Dacă Ucraina nu recucerește Kherson și nu apără Donbass, atunci în primăvara anului 2023 Rusia ar putea lansa din nou operațiuni ofensive. În astfel de condiții, Nikolaev, Odessa și Kiev vor fi în pericol. 

Acest lucru a fost spus de TSN.ia Director Executiv al Institutului ucrainean al viitorului și ex-consilier al șefului Ministerului Afacerilor Interne și șef al biroului președintelui Viktor Andrusiv.

Citește și:  rețeaua raportează explozii în Luhansk ocupat: depozite de muniție detonante (video) Rețeaua raportează explozii în Luhansk ocupat: depozitele de muniții sunt detonate (video) zeci de echipamente distruse: APU a numit noi pierderi ale Rusiei în Ucraina Zeci de echipamente au fost distruse: APU a numit noi pierderi ale Rusiei în Ucraina pierderile nu scad: Zelensky a vorbit despre situația din Donbass (video) Pierderile nu scad: Zelensky a vorbit despre situația din Donbas (video)

“Problema cu toate previziunile este că situația este în continuă schimbare. Adică, putem face o prognoză din situația de astăzi. Acum văd situația astfel: până la sfârșitul toamnei, Rusia va încerca să profite de Donbass și nu va reuși. Ea va lua iarna pentru a-și reevalua toate capacitățile. Dacă recucerim și Herson și sudul, atunci există șanse,că Rusia va continua războiul ofensiv este foarte puțin. Dacă Rusia captează Donbass și nu recucerim Kherson, atunci, cel mai probabil, vor exista noi operațiuni militare în primăvară. Vor fi două dintre ele – aceasta este Ofensiva asupra lui Nikolaev și Odessa și revenirea ofensivei asupra Kievului. Prin urmare, este foarte important să apărăm Donbass și să recucerim Herson”, a spus Andrusiv.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, expertul Oleg Jdanov a spus că societatea rusă, după cuvintele președintelui Vladimir Putin că “Rusia nu a început încă să lupte”, a început să se întrebe de ce așa-numita “operațiune specială” se desfășoară de 5 luni. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *