decojirea lui Slobozhansky/foto - GSCHS, t.me

Nu au existat niciodată facilități de infrastructură militară în satul Slobozhanskoye din regiunea Harkov. Cu toate acestea, ocupanții ruși au decis să lovească zonele rezidențiale ale satului. 

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Serviciului de urgență de Stat. 

una dintre cele șase bombe aeriene lansate a căzut pe o clădire rezidențială cu două etaje de pe strada Tsentralnaya, 10. 

Potrivit diferitelor surse, 5 până la 7 persoane au murit, inclusiv doi copii.

“Dimineața, salvatorii celor mai apropiate 3 unități de salvare a incendiilor de stat ale Serviciului de urgență de stat au ajuns la fața locului. Ei manual și cu ajutorul echipamentelor de inginerie ale întreprinderilor locale au dezmembrat molozul înainte de amurg. De sub dărâmături au reușit să obțină cadavrele femeii decedate (în vârstă de 45-47 de ani) și a unui copil de doi ani. Lucrările de căutare vor continua. Informațiile despre morți sunt clarificate”, spun salvatorii. 

Reamintim că de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 71 de copii au murit și peste 100 de copii au fost răniți. Acest lucru a fost raportat de către comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

În special, în orașul Malin, regiunea Jitomir, ca urmare a unui atac aerian, au fost distruse 7 clădiri rezidențiale private cu un singur etaj, 5 persoane au fost ucise, trei dintre ele copii (o fetiță de cinci ani și doi copii în 2021).

În regiunea Harkov, un băiat de 16 ani a fost ucis în timpul bombardamentelor la o piață din satul Zhukovsky.

În plus, noaptea, ca urmare a unei alte bombardamente de artilerie în satul Slobozhanskoye, Districtul Izyumsky, regiunea Kharkiv, o cochilie inamică a lovit o clădire rezidențială privată. 4 persoane au murit sub dărâmături: 2 femei și 2 copii, o fetiță de 5 ani a reușit să supraviețuiască.

în același timp, o fetiță de 10 ani din Irpen, Regiunea Kiev, a primit o rană prin șrapnel și este acum în stare gravă în spital.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.