ocupanții plasează militari în școlile din Dzhankoy/foto UNIAN

Ocupanții ruși au suspendat educația copiilor din Dzhankoy în Crimeea ocupată pentru a găzdui personalul militar care sosește în oraș în școli.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18: 00 pe rețeaua socială Facebook.

“În orașul Dzhankoy, pe teritoriul ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea, instruirea în instituțiile de învățământ locale a fost suspendată, cu utilizarea lor ulterioară pentru a găzdui militari ai Forțelor Armate ale Federației Ruse care sosesc în orașe”, se spune în mesaj.

Separat, se spune că în regiunea Chernihiv, ocupanții ruși intimidează locuitorii locali pentru a suprima rezistența populației civile.

“Ocupanții continuă să încalce cinic normele dreptului umanitar internațional și să distrugă infrastructura orașelor, creând premise pentru aprofundarea crizei umanitare”, se spune în raport.

“Mass-media rusă Pro-guvernamentală continuă să răspândească informații false despre agresiunea armată a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei. Crearea și distribuirea videoclipurilor de propagandă în scenă de către toate canalele de informații disponibile, inclusiv în țările Uniunii Europene și Statele Unite, pentru a discredita activitățile conducerii politico-militare și ale forțelor de apărare ale Ucrainei, nu se oprește”, se spune în raport.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, ministrul adjunct al Apărării Anna Malyar a declarat că inamicul are dificultăți cu dispozițiile, echipamente de realimentare și logistică a fost distrus în cele mai multe locații.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *