ocupanții au făcut mai mult de 80 de ieșiri, 29-Din Belarus-Statul Major General/foto UNIAN

Invadatorii au făcut mai mult de 80 de ieșiri, inclusiv 29 de la aerodromurile Baranovichi și Bobruisk, situate pe teritoriul Republicii Belarus.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18.00 din 22 martie.

Se remarcă faptul că, fără a obține succes, inamicul continuă să lanseze atacuri cu rachete și bombe folosind mijloace de atac aerian asupra instalațiilor de infrastructură militară și civilă din regiunile Jitomir, Kiev, Chernihiv, Kharkiv și Donetsk.

“Inamicul a făcut mai mult de 80 de ieșiri, inclusiv 29 de la aerodromurile Baranovichi și Bobruisk, situate pe teritoriul Republicii Belarus”, se arată în raport.

Bombardierul, asaltul și avioanele de luptă au fost implicate în lovirea țintelor. Pentru a efectua recunoașterea aeriană a obiectelor pe teritoriul Ucrainei, inamicul a folosit cinci aeronave de recunoaștere.

“În zonele operaționale ale Mării Negre și Azov, navele Marinei ruse îndeplinesc sarcini în anumite zone ale Mării Negre. Până la 5 nave de diferite tipuri continuă să fie amplasate în partea de nord-est a Mării Azov pentru a sprijini acțiunile grupării terestre a forțelor de ocupație”, a menționat Statul Major General.

Mai devreme astăzi, reprezentanții NATO nenumiți într-un comentariu CNN au spus că Alianța crede că Belarusul ar putea să se alăture în curând războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei. Potrivit unor surse, Belarus ia deja măsuri pentru a participa la o invazie pe scară largă.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina raportează că amenințarea unei ofensive din partea Republicii Belarus în direcția Volyn este ridicată. 

Rolul Belarusului în războiul Rusiei împotriva Ucrainei: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat anterior UNIAN, Belarusul nu participă oficial la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, numit “operațiune specială” de către agresor. În același timp, armata rusă folosește teritoriul Belarusului pentru a transporta soldați și echipamente militare, pentru a lansa rachete pe teritoriul Ucrainei. 

Există, de asemenea, rapoarte că spitalele din Belarus tratează soldații răniți în bătăliile de pe teritoriul Ucrainei, motiv pentru care unele instituții medicale au încetat să ofere asistență Belarusilor.

La 11 martie, a devenit cunoscut faptul că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina. Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a numit acest atac o provocare deliberată menită să atragă Forțele Armate ale Republicii Belarus într-un război cu Ucraina.În aceeași zi, Ministerul Apărării din Belarus a început să nege faptul că trei sate bieloruse au fost atacate din aer. 

La 15 martie, Aleksandr Lukașenko a declarat că Belarusul nu poate face nimic pentru a ajuta Rusia în războiul împotriva Ucrainei, iar Federația Rusă “nu cheamă” soldații bieloruși.

Pe 21 martie, consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a declarat că, la o întâlnire la Kremlin, Președintele belarus, Alexander Lukashenko, i-a promis președintelui rus Vladimir Putin să trimită trupe în Ucraina cel târziu pe 21 martie. Acum, se presupune că președintele Federației Ruse dorește să-l înlăture pe Lukashenka de la putere cu forța. 

țările partenere ale Ucrainei impun sancțiuni împotriva Belarusului la egalitate cu Rusia din cauza complicității cu agresiunea rusă împotriva țării noastre.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.