armata rusă a împușcat două mașini cu civili în Malinovka/fotografie de pe pagina de comandă grupul de trupe din sud pe Facebook

în regiunea Zaporozhye, ocupanții ruși au tras asupra mașinilor civile. Copiii sunt printre răniți.

Potrivit Comandamentului grupului de trupe din sud, astăzi, pe 21 Martie, în satul Malinovka, armata rusă a împușcat două mașini cu civili din arme automate, care au fost evacuate de pe teritoriul ocupat temporar de-a lungul coridorului umanitar.

“Am trecut de un punct de control rusesc în direcția Poltava. Nu era nimeni pe el. Cu toate acestea, la 100 de metri distanță de el, soldații ruși au început să tragă asupra noastră, care au ocupat satul”, a spus rezidentul rănit din Malinovka.

Doi copii, trei femei și un bărbat au fost răniți. Medicii militari ai apărării Zaporozhye au evacuat și au oferit asistență medicală la domiciliu victimelor.

În spitalul din satul Pokrovsky, starea răniților a fost stabilizată. Copiii au fost trimiși de urgență la Spitalul Regional de copii Zaporozhye.

“În spitalul nostru, copiii care au suferit cel mai mult au fost stabilizați cu semne vitale de bază. Acestea au fost conectate la sistemele de ventilație artificială a plămânilor și trimise la Zaporozhye. Sperăm că totul va fi bine cu copiii”, a declarat Vladimir Kolomoytsev, medicul șef al Spitalului multidisciplinar Pokrov.

Comanda notează că ocupanții ruși, ca de obicei, au acuzat militarii Forțelor Armate din Ucraina de această crimă. Cu toate acestea, victimele neagă complet astfel de informații.

 Fotografie de pe pagina de Facebook a Comenzii grupului de trupe din sud

Ulterior, președintele administrației militare regionale Zaporozhye, Alexander Starukh, a declarat că astăzi patru copii au fost răniți din cauza bombardării de către ocupanții familiilor care încercau să evacueze din regiunea Donetsk.

Potrivit acestuia, peste 20 de autobuze au încercat să plece prin “coridoarele verzi”, dar a fost foarte dificil să treacă linia de contact din cauza bombardamentului.

“Astăzi este o zi grea, pentru că copiii suferă din nou. Patru copii au fost duși la spital. Trei copii au fost incendiați în fostul cartier Gulyai-Pole, acum Pologovsky. Familiile călătoreau din Mariupol, fugind. Un copil este în stare gravă. O altă familie a fost incendiată în satul Kamenskoye, tot un copil în stare gravă”, a informat Bătrâna.

după cum a raportat UNIAN, mai devreme ocupanții au tras în autobuze cu oameni din Popasna.și în regiunea Sumy, ocupanții folosesc civilii ca un”scut uman”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.