Ocupanții iau cu asalt Azovstal/foto UNIAN

ocupanții ruși au lansat un atac asupra uzinei Azovstal din Mariupol.

Comandantul adjunct al regimentului Azov, Svyatoslav Palamar (Kalina), într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda, a spus că ocupanții încearcă să pătrundă pe teritoriul uzinei chiar acum.

“Toată noaptea am fost bombardați de bombe aeriene, două femei civile au fost ucise, iar acum există un atac asupra Azovstal”, a spus el.

În primul rând, jurnalistul Andrey Tsapliyenko a raportat acest lucru în canalul său Telegram. 

“Chiar acum încearcă să pătrundă pe teritoriul uzinei. Informațiile sunt confirmate de comandantul adjunct al regimentului Azov. Nu există încă mai multe detalii”, a scris el.

Tsapliyenko a reamintit că, înainte de asalt, aviația rusă a bombardat Azovstal câteva ore la rând. A fost un incendiu la scară largă, o coloană de fum este vizibilă în toate districtele din Mariupol.

Ministerul rus al Apărării a găsit deja o scuză pentru asalt și a declarat cinic că”au început să distrugă pozițiile de tragere ale Azov și AFU la Azovstal când au încălcat regimul tăcerii.” 

Mass-media rusă publică deja un videoclip despre asaltul lui Azovstal:

Video: Izvestia

După cum a raportat UNIAN, duminică, 1 mai, a început evacuarea civililor care se aflau în adăpostul întreprinderii Azovstal din Mariupol. Primul grup de aproximativ 100 de persoane a plecat pe teritoriul controlat. Pe 2 mai, au ajuns la Zaporozhye.

În dimineața zilei de 2 mai, Al doilea val de evacuare a început în Mariupol. Primăria Mariupol a adăugat că există, de asemenea, un acord preliminar privind aderarea, aderarea oamenilor la Mangush, la Berdyansk și aderarea coloanelor din propriul transport.

Potrivit primarului din Mariupol Vadim Boychenko, peste 100 de persoane au fost deja scoase din adăposturile de bombe situate pe teritoriul Azovstal.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.