Invadatorii ruși au intrat pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, unde se află militari și civili ucraineni. Acum nu există nicio comunicare cu apărătorii orașului.

informațiile relevante au fost împărtășite de publicația “Ukrainska Pravda” cu referire la propriile surse.

Primarul din Mariupol Vadim Boychenko a confirmat parțial informațiile către mass-media. Într-o transmisie live a teletonului național, el a dat următorul comentariu: “astăzi există bătălii grele pe teritoriul cetății noastre, Azovstal. Băieții noștri chinuie această cetate, dar este foarte greu, pentru că lucrează la această cetate cu artilerie grea, lucrează cu tancuri, aviația funcționează, navele au venit și, de asemenea, Sting această cetate.”

noul asalt asupra Azovstal: ceea ce este cunoscut

Săptămâna trecută, partea ucraineană, împreună cu ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii, au reușit să organizeze evacuarea civililor care se aflau în adăposturi de bombe pe teritoriul uzinei. În general, a fost posibil să se scoată mai mult de o sută de oameni. Au ajuns deja la Zaporozhye, dar încă câteva sute de cetățeni rămân în buncărele de la Azovstal.

Invadatorii ruși au început să asalteze planta ieri, 3 mai. Inamicul a folosit vehicule blindate și tancuri, a încercat să aterizeze trupe cu ajutorul bărcilor și a implicat un număr imens de infanterie. Apărătorii ucraineni au promis că vor face tot posibilul pentru a respinge atacul. Cu toate acestea, nu au mai fost în contact de atunci.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *