ocupanții răspândesc fals despre atacul repetat asupra regiunii Kiev/SBU photoOcupanții au răspândit un fals despre o ofensivă repetată asupra regiunii Kiev/fotografie a SBU

Ocupanții au început să răspândească un fals despre ofensiva repetată a armatei ruse în regiunea Kiev. Ei trimit mesaje text care avertizează despre pregătirea unui atac asupra Irpen și Bucha, precum și despre aterizarea trupelor în Gostomel.

Comandamentul Strategic al Forțelor Armate din Ucraina a spus despre trimiterea de mesaje text cu date false.

“Inamicul încearcă să semene panică în rândul populației orașelor din Ucraina eliberate de ocupație. A fost detectată distribuția mesajelor text, care vorbesc despre posibila re-ofensivă a agresorului din regiunea Kiev. Nu renunțați la provocări! Forțele Armate ale Ucrainei monitorizează îndeaproape acțiunile armatei ruse la frontiere, controlează situația și sunt întotdeauna pregătite pentru o posibilă a doua întâlnire cu ocupanții ruși”, a declarat Comandamentul Strategic al Forțelor Armate din Ucraina.

Mesajele false spun că asaltul este pregătit în perioada 10-15 iunie. Vă cer să umpleți mașinile și să fiți gata de evacuare. Scopul acestor trimiteri este de a semăna panică și de a agrava situația deja dificilă a combustibilului.

Amintiți-vă că apărătorii ucraineni au condus ocupanții de pe teritoriul regiunii Kiev la începutul lunii aprilie. Atunci au început să apară primele dovezi ale atrocităților Rashiste în Bucha, Borodyanka și alte așezări.

După eliberarea regiunilor Kiev, Chernihiv și Sumy, nu au existat ostilități active în nordul Ucrainei. Cu toate acestea, inamicul trage periodic în zonele de frontieră. De exemplu, pe 8 iunie, avioanele rusești au efectuat două greve asupra comunității Krasnopol din regiunea Sumy. În aceeași zi, patru explozii au fost înregistrate în apropierea graniței cu Federația rusă în regiunea Chernihiv.

Exemplu de mesaj/fotografie de către AFU StratCom

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.