REUTERS

Ocupanții au stocuri de muniție și hrană pentru cel mult trei zile. Situația este similară cu combustibilul, a cărui reaprovizionare se realizează prin transportul cu cisterne.

Acest lucru este menționat în rezumatul de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

invadatorii nu au reușit să organizeze o conexiune de conducte pentru a satisface nevoile grupului de trupe.

În ziua precedentă, au fost lovite peste 9 ținte aeriene inamice. Acestea sunt 1 aeronavă, 6 UAV-uri și 2 elicoptere, numărul de rachete doborâte este specificat.

au fost observate acțiuni mai active ale aeronavelor inamice în ultima zi.

Invadatorii ruși continuă să desfășoare activități agresive de propagandă cu Belarusii pentru a-i convinge să participe la războiul împotriva Ucrainei de partea invadatorilor.

În districtul Akhtyrsky din regiunea Sumy, au fost înregistrate fapte de neascultare a militarilor ruși. Aproximativ 300 de ocupanți au refuzat să efectueze ordinul de a efectua operațiuni de luptă, iar 70 de unități de echipament au părăsit zona operațiunii.

În teritoriile ocupate temporar din Regiunea Luhansk, mobilizarea forțată se desfășoară haotic: majoritatea celor mobilizați nu au specialitate militară, deoarece nu au trecut niciodată serviciul militar.

În direcțiile Donetsk și Lugansk, inamicul continuă să încerce să avanseze și să câștige un punct de sprijin, dar nu are succes.

Apărătorii ucraineni au respins 13 atacuri inamice și au distrus 14 tancuri, 8 vehicule de luptă pentru infanterie, 2 MTLB, 3 sisteme de artilerie și 4 vehicule. Unitățile de apărare aeriană au lovit 2 ținte aeriene inamice.

pierderile de personal inamic s-au ridicat la aproximativ 300 de persoane.în plus, apărătorii Mariupolului au distrus barca de patrulare Raptor și complexul de război electronic Leer-3.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.