Rusia suferă pierderi grele în luptele cu APU/foto Unian, Oleg KutskyRusia suferă pierderi grele în luptele cu Forțele Armate ale Ucrainei/foto Unian, Oleg Kutsky

Rusia a plasat complexe de apărare aeriană “Pantsir” și “Tor-m2” pe insula șarpelui.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat pe Teleton de către reprezentantul Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei Vadim Skibitsky.

“Evaluarea noastră neechivocă este că insula șarpelui este un obiect strategic care va fi folosit în Federația rusă pentru a controla întreaga parte nord-vestică a regiunii Mării Negre”, a spus el.

Skibitsky a subliniat că nu întâmplător Federația Rusă a confiscat această insulă din primele zile ale războiului și a început să-și instaleze echipamentul de monitorizare. El a subliniat că ideologic pentru ei prezența pe insulă este o oportunitate suplimentară de a controla teritoriul Ucrainei.

“Informațiile militare au Date că complexele de apărare aeriană Pantsir și Tor-m2 sunt situate pe șarpe și, probabil, în viitor vor plasa chiar sisteme de rachete acolo care vor permite bombardarea teritoriilor statului nostru și nu numai a statului nostru”, a subliniat Skibitsky.

După cum a raportat UNIAN, pe 2 mai, în apropierea insulei Snake, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus două bărci inamice de tip Raptor.

pe 7 mai, lângă Zmeiny, armata ucraineană a doborât o barcă inamică de tip Serna.

Pe 12 mai, președintele șefului administrației militare regionale din Odessa, Serghei Bratchuk, a raportat că marinarii ucraineni din apropierea insulei Zmeiny au deteriorat nava logistică inamică Vsevolod Bobrov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *