cel puțin șase persoane au fost ucise ca urmare/REUTERS photo

Pe 17 martie, Forțele Armate ale Federației Ruse au tras bombe cu dispersie asupra cazacului Lopan, regiunea Kharkiv.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Comunității Dergachevo Vyacheslav Zadorenko pe Facebook.

“În urmă cu câteva ore, armata rusă a tras bombe cu dispersie asupra cazacului Lopan. Drept urmare, cel puțin șase persoane au fost ucise, datele privind numărul de răniți sunt clarificate”, a scris Zadorenko.

Potrivit acestuia, ocupanții au bombardat gara, magazinele, farmaciile și casele civililor din centrul satului. În același timp, obiectele infrastructurii militare pe care invadatorii le-au plasat în Cazacul Lopan, precum și armata rusă, nu au fost afectate.

Zadorenko a reamintit că utilizarea bombelor cu dispersie este interzisă de Convenția de la Dublin din 2008.

“Toate acestea mărturisesc provocarea cinică deliberată a ocupanților Kremlinului pentru a da vina pe partea ucraineană, a semăna panica și ura populației locale față de Forțele Armate ale Ucrainei. Îmi exprim sincere condoleanțe familiilor victimelor. Sunt sigur că cazacii sunt oameni deștepți care nu vor cedainfluența propagandei inamice. Vă amintiți foarte bine cum s – a dezvoltat satul nostru sub Ucraina și vedeți perfect ce a adus astăzi “lumea rusă” în casele noastre-doar durere, suferință, ură și devastare”, a scris Zadorenko.

anterior a fost raportat că rușii sunt bombardarea Harkov de la sisteme cu jet și încearcă să străpungă stafide.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.