inamicul a tras obuze interzise la Ochakov/foto REUTERS

Trupele de ocupație rusești au tras asupra lui Ochakov în regiunea Mykolaiv cu obuze de cluster care au lovit zone rezidențiale.

Acest lucru este menționat în mesajul comenzii operaționale “sud” de pe rețeaua socială Facebook.

“În direcția Kherson-Mykolaiv, inamicul nu abandonează încercările de a-și muta pozițiile la granițele regiunii Kherson, iar în regiunea Mykolaiv lansează lovituri de rachete. Datorită răspunsului clar al forțelor de apărare aeriană, racheta a fost distrusă. Focul a fost deschis pe Ochakov de mai multe sisteme de rachete de lansare “Hurricane” cu scoici interzise de convențiile internaționale. Un hit a fost înregistrat în zonele rezidențiale, nu există victime în rândul populației locale”, se arată în raport.

Se mai spune că inamicul, pregătindu-se pentru referendumul din Herson, trage echipamente și forțe, pe lângă agitația deschisă falsă, planifică bombardarea provocatoare a populației civile pentru a acuza Forțele Armate ale Ucrainei și a crea o imagine negativă a autorităților ucrainene.

“Căutând diverse modalități de discreditare, ocupanții activează lucrări de sabotaj în zonele eliberate de sub ele. Deci, încercarea de noapte de a sparge grupul de sabotaj și recunoaștere în spate, unitățile noastre au respins. Sub foc, inamicul s-a retras”, spune mesajul.

În plus, gruparea navală a flotei inamice din Marea Neagră continuă să blocheze transportul maritim și să preseze cu amenințări de lovituri de rachete, ceea ce este confirmat periodic de semnale de alarmă. “Debarcarea trupelor nu este exclusă, dar este puțin probabil”, se spune în mesaj.

amintiți-vă că trupele ruse au intrat în Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie.

La început, inamicul a aruncat bombe asupra instalațiilor militare, apoi a atacat civili, în special în așezările din regiunea Mykolaiv. Pe 4 aprilie, Nikolayevshchina a fost supusă unui atac aerian inamic, depozitele ardeau în Ochakov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.