ocupanții dețin mai mult de 3 mii de rezidenți Mariupol în ocupanții dețin mai mult de 3 mii de rezidenți Mariupol în” închisoarea de filtrare “/foto UNIAN

Peste 3 mii de civili din Mariupol sunt deținuți de ocupanții ruși în “închisoarea de filtrare” – fosta colonie corecțională numărul 52 din satul Yelenovka, regiunea Donetsk.

Acest lucru este raportat de către comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

“Printre ostatici se numără aproximativ 30 de voluntari care au încercat să aducă ajutor umanitar la Mariupol și să salveze rezidenții. Înainte de a fi trimiși în colonie, ocupanții supun cetățenii reținuți la multe ore de interogatoriu și tortură cu ajutorul curentului electric. Termenul de” filtrare”, adică rămâne în colonie – 30 de zile. Pentru” deosebit de nesigure “- activiști, foști militari, ofițeri de aplicare a legii, acesta este prelungit pentru încă o lună”, a spus Ombudsmanul.

Ea a subliniat că luarea de ostatici și tortura este un act de terorism în conformitate cu Convenția Consiliului Europei privind prevenirea terorismului și o crimă de război în conformitate cu articolul 8 din Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale.

“Fac apel la Comisia ONU pentru a investiga încălcări ale drepturilor omului în timpul invaziei militare ruse din Ucraina să ia în considerare aceste fapte de crime de război și încălcări ale drepturilor omului ale Federației Ruse în Ucraina. Fac apel la comunitatea internațională să recunoască Federația rusă ca stat care susține și desfășoară terorismul!”- Denisova a subliniat

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 februarie, Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. În primul rând, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat populația civilă.

În așezările ocupate, rușii au comis atrocități-au împușcat, jefuit, violat și batjocorit civili, precum și deportați forțat.

Primarul din Mariupol, Vadim Boychenko, a declarat că rușii au creat patru tabere de filtrare pentru rezidenții care erau deportați în Rusia și au supus populația civilă la diverse torturi. În special, ei sunt forțați să rupă tatuajele cu pietre. Într-o singură zi, pe 6 mai, ocupanții au deportat 373 de persoane din Mariupol.

Potrivit Ombudsmanului Lyudmila Denisova, Federația Rusă se pregătește pentru deportarea în masă a cetățenilor ucraineni pe teritoriul său de la începutul anului.

În același timp, ea a spus că ocupanții au scos din “LDPR” mai mult de 2 mii de orfani, care intenționează să primească cetățenia Federației Ruse.

În plus, șeful administrației militare a districtului Popasnyansky, Nikolay Khanatov, a declarat că armata rusă scoate locuitorii orașului ocupat temporar Popasnaya, Regiunea Luhansk, amenințând cu arme Pervomaisk și Stahanov, care nu erau controlate de Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.