ocupanții intenționează să utilizeze absolvenți de colegiu din Crimeea împotriva Ucrainei/foto ua.depositphotos.com Ocupanții intenționează să utilizeze absolvenți de colegiu din Crimeea împotriva Ucrainei/foto ua.depositphotos.com

“autoritățile” din Crimeea ocupată temporar intenționează să folosească absolvenții de facultate ca “carne de tun” în războiul împotriva Ucrainei.

Comisarul Verkhovna Rada din Ucraina pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a scris despre acest lucru în canalul ei Telegram.

Ea a menționat că, în perioada 1 aprilie-15 iulie, recrutarea de primăvară în rândurile armatei ruse a fost anunțată în Rusia și pe teritoriul temporar ocupat al Crimeei.

“După cum a devenit cunoscut, la Colegiul de construcții navale din Sevastopol, la “cererea” comisarului militar, termenul limită pentru promovarea examenelor finale a fost amânat până la începutul lunii iunie pentru a avea timp să cheme absolvenții în rândurile armatei ruse”, a remarcat Denisova.

Citește și:  ocupanții au furat troleibuzele supraviețuitoare de la Mariupol Ocupanții au furat troleibuzele supraviețuitoare de la Mariupol administrația militară de la Kiev a povestit despre noua ofensivă a invadatorilor din capitală administrația militară de la Kiev a povestit despre noua ofensivă a invadatorilor din capitală

Anterior, conform programului, ultima zi de examene a fost 28 iunie.

“Situația este similară în alte instituții de învățământ – Colegiul maritim Sevastopol, Colegiul de artă profesională Sevastopol și Colegiul Industrial și tehnologic Sevastopol. Mareșalul Trupelor de inginerie A. V. Gelovani. Aceste instituții de învățământ modifică și data ultimului examen”, a adăugat Ombudsmanul.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, potrivit GUR al Ministerului Apărării, în Rusia continuă încercările de a desfășura așa-numita “mobilizare ascunsă” – se desfășoară o campanie de propagandă activă, precum și trimiterea absolvenților și cadeților școlilor militare în zona de luptă.

În același timp, din cauza pierderilor pe scară largă a forței de muncă pe teritoriul regiunilor Donetsk și Luhansk ocupate temporar, ca parte a mobilizării, rashiștii au informat conducerea întreprinderilor locale că este necesar să “verifice datele” femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

La rândul său, consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, constată că în Donetsk există o “revoltă globală a rudelor” împotriva mobilizării. Și potrivit șefului administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, în partea ocupată a regiunii, bărbații care refuză să se mobilizeze pentru război sunt amenințați cu execuția.în plus, Kremlinul a decis să trimită personal militar din Crimeea ocupată temporar, care a depus jurământul în 2014, la războiul împotriva Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.