REUTERS photo

ocupanții ruși folosesc centralele nucleare Zaporozhye și Cernobîl ca baze militare.

Acest lucru a fost declarat de șeful Energoatom, Pyotr Kotin.

“Numai acolo (la Zaporizhia NPP – UNIAN) există deja șase unități de putere și prea mult material nuclear. În fiecare reactor, miezul este complet încărcat cu combustibil și fiecare unitate de putere are un bazin de stocare a combustibilului nuclear uzat”, a spus el într-un interviu acordat NV.

“Numai Dumnezeu știe ce vor face invadatorii cu acest material. Dacă lasă totul în forma sa actuală acum, nu se va întâmpla nimic groaznic. Ei nu interferează încă cu activitatea personalului nostru”, a adăugat Kotin.

În același timp, el a menționat că centrala nucleară Zaporozhye este mai protejată:

“Dacă aveți de gând să acoperiți acest lucru, atunci trebuie să treceți prin câteva bariere înainte de a ajunge la celulele de combustibil și să provocați un accident de radiații. Și este suficient să intrați în depozit o dată și veți avea o eliberare a acestor materiale radioactive. Situația este rea. Faptul că detonează muniția în imediata vecinătate a site-ului NPP este, în general… nu există alte cuvinte precum “maimuță cu grenadă” aici.”

anterior a fost raportat că ocupanții decojite Kiev: două clădiri rezidențiale înalte au fost avariate în districtul Shevchenko, ca urmare a bombardamentelor inamice dimineață.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.