experții cred că rușii folosesc CNE pentru intimidare /fotografie de Energoatomexperții cred că rușii folosesc CNE pentru intimidare/fotografie de Energoatom

Ocupanții ruși încearcă probabil să intimideze țările occidentale cu o catastrofă nucleară. Pentru a face acest lucru, invadatorii folosesc centrala nucleară Zaporozhye din Energodar ocupat temporar.

Acest lucru este raportat de analiștii Institutului American pentru studiul războiului.

“Trupele ruse staționate în jurul centralei nucleare au atacat poziții ucrainene în Nikopol și în alte locuri în ultimele săptămâni, punând în mod deliberat Ucraina într – o poziție dificilă-fie Ucraina va întoarce focul, riscând condamnarea internațională și un incident nuclear (ceea ce forțele ucrainene sunt puțin probabil să facă), fie forțele ucrainene permit forțelor ruse să continue bombardarea pozițiilor ucrainene dintr-o zonă sigură eficientă”, se arată în mesaj.

Se pare că ocupanții speră că o posibilă catastrofă nucleară va descuraja dorința țărilor occidentale de a ajuta Ucraina să ocupe sudul.

Citește și:  explozii puternice au tunat dimineața în Nikolaev: două districte au intrat sub foc Dimineața explozii puternice au tunat în Nikolaev: două districte au intrat sub foc  ocupanții ruși au bombardat Kharkiv noaptea: ceea ce se știe Invadatorii ruși au tras la Kharkiv noaptea: ceea ce se știe

În plus, experții au remarcat că trupele rusești au tras rachete asupra Energodar din satele vecine pentru a acuza luptătorii AFU că au bombardat orașul și au creat o amenințare la adresa centralei nucleare.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, începând cu 4 martie, centrala nucleară Zaporozhye a fost controlată de invadatorii ruși. De asemenea, sub ocupație este orașul satelit ZAES – Energodar.

Potrivit Energoatom, ocupanții ruși transformă centrala nucleară Zaporozhye într-o bază militară și o folosesc ca scut. Au desfășurat baterii de artilerie grea și au plantat mine antipersonal de-a lungul țărmurilor rezervorului, apa din care răcește șase reactoare nucleare.

la 21 iulie, Energoatom a raportat că ocupanții au plasat echipament militar și arme, de asemenea, în sala mașinilor a unității de putere Zaporozhye NPP.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.