ocupanții iau documente de la ucraineni care călătoresc în Crimeea ocupată/photo UNIAN

Cetățenii ucraineni care se ascund de războiul ruso-ucrainean în Crimeea ocupată temporar a Federației Ruse, administrațiile de ocupație iau pașapoartele ucrainene. În loc de documente oficiale, oamenii primesc un certificat “pentru obținerea azilului temporar în Rusia”, care nu au forță juridică.

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Reprezentanței prezidențiale a Ucrainei în Republica Autonomă Crimeea pe Facebook.

“După trecerea frontierei administrative, persoanele care au intrat în Crimeea ocupată temporar sunt obligate să se înregistreze. La înregistrarea la ocupația ” Serviciul Federal de Migrație “al Rusiei în Crimeea, angajații acestor autorități de ocupație confiscă pașaportul unui cetățean al Ucrainei și eliberează un așa-numit certificat” pentru obținerea azilului temporar în Rusia”, se spune în raport.

În același timp, documentele emise nu au forță juridică și nu reprezintă un document de identitate.

“Facem apel la cetățenii Ucrainei, în orice circumstanțe, pentru siguranța dumneavoastră și păstrarea documentelor corespunzătoare, să evite o astfel de interacțiune cu autoritățile de ocupație și să nu dea pașapoartele și alte documente emise de Ucraina forțelor de ocupație”, a concluzionat Ministerul.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, Consiliul Municipal Mariupol a raportat că ocupanții ruși iau cu forța o parte din locuitorii districtului stâng al orașului pe teritoriul inamic, luând pașapoarte ucrainene.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.