foto: REUTERS

Ocupanții ruși iau ostatici membri ai presei, încercând să-i forțeze să coopereze.

acest lucru a fost raportat în telegramă de către comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

Deci, potrivit informațiilor sale, în teritoriile ocupate temporar din regiunea Zaporozhye, ocupanții caută jurnaliști care să-i forțeze să coopereze. În Melitopol, Berdyansk, Energodar și Tokmak, militarii ruși interoghează și caută jurnaliști, răpesc echipamente și iau ostatici reprezentanții presei.

Potrivit Denisova, pe 8 martie, un grup mare de jurnaliști a fost răpit în Berdyansk în același timp, li s-au cerut numele colegilor pentru a le adăuga pe lista lor. De asemenea, armata rusă primește adresele rezidențiale ale lucrătorilor mass-media de la bazele autorităților locale.

Acum se știe că editorul site-ului de știri RIA Melitopol Svetlana Zalizetskaya a părăsit Melitopol sub un alt nume. Soldații ruși ruși și un civil rus i-au percheziționat casa după aceea. L-au luat ostatic pe tatăl jurnalistului în vârstă de 75 de ani. Două zile mai târziu, au fost de acord să-l elibereze în schimbul controlului site-ului web.

Editorul ziarului” Misto Tokmak ” Vitaly Golod a plecat la Kiev pe 20 martie, iar la două zile după aceea, rashistii i-au percheziționat casa, confiscând documente și alte lucruri.

Corespondentul” Zaporozhye Industrial ” Ekaterina Danilina-Lyovochko a reușit, de asemenea, să părăsească Melitopol înainte ca invadatorii ruși să vină la casa părinților ei pe 21 martie pentru a o aresta.

“Organizând o vânătoare pentru jurnaliștii ucraineni, ocupanții încearcă să-i intimideze și să-i forțeze să răspândească propaganda Kremlinului. Obstrucționarea jurnalismului liber este o încălcare gravă a Convenției și Declarației de la Haga, a Convenției de la Geneva pentru protecția victimelor războiului și a Protocoalelor sale suplimentare și a Convenției privind legile și obiceiurile războiului uscat, care stabilesc garanții de securitate pentru jurnaliști”, a spus Denisova.

Ea a făcut apel la Comisia ONU pentru a investiga încălcările drepturilor omului în timpul invaziei militare ruse din Ucraina pentru a lua în considerare aceste fapte de crime de război și încălcări ale drepturilor omului ale Federației Ruse în Ucraina.

amintiți-vă că invadatorii l-au torturat pe jurnalistul Yevgeny Balya lângă Mariupol.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.