invadatorii răspândesc falsuri pentru a înșela locuitorii din Mariupol ocupat/fotografie ua.depositphotos.com invadatorii răspândesc falsuri pentru a înșela locuitorii din Mariupol ocupat/foto ua.depositphotos.com

Ocupanții din Mariupol răspândesc falsuri pentru a provoca sentimente anti-ucrainene și pentru a forma opinia publică cu privire la refuzul evacuării.

Consilierul primarului Pyotr Andryushchenko a povestit despre acest lucru în canalul său de telegramă.

“…acesta este modul în care ucrainenii noștri sunt pregătiți pentru deportare, iar cuvântul este o armă sau un medicament. Facem apel la toată lumea cu o cerere de distribuție. Este dificil să supraestimăm importanța acestui lucru”, a spus el.

În special, Andryushchenko a citat trei falsuri principale.

Fals #1. Toate pensiile și plățile sociale de pe cardurile bancare ale rezidenților din Mariupol vor merge în favoarea APU, dacă banii nu sunt retrași urgent din conturi.

“Toți banii din conturile bancare ale cetățenilor ucraineni sunt stocate și nu transferate fără consimțământul lor personal la APU sau oriunde altundeva. Dreptul de proprietate al ucrainenilor este necondiționat și protejat de stat. Scopul falsului: formarea sentimentelor anti-ucrainene, refuzul de a evacua și provocarea utilizării centrelor “cash out”, care sunt conduse de administrația ocupației. Drept urmare, este necesar să umplem conducerea ocupanților cu bani”, a spus consilierul primarului.

Fals #2. Toți cei care rămân în oraș sunt criminali și sunt supuși arestării la trecerea unui punct de control în Ucraina.

“Oamenii care s-au găsit pe teritoriul ocupat temporar sunt cetățeni ai Ucrainei, nu sunt urmăriți penal prin lege și, cel mai important, luptăm fiecare pentru o evacuare generală pentru toți rezidenții Mariupol. Și casa noastră Mare Ucraina așteaptă pe toată lumea cu îmbrățișări afectuoase. În plus, 4 centre municipale YAmariupol funcționează deja separat pentru fiecare cetățean Mariupol pentru a oferi întreaga gamă de asistență și adaptare în timpul evacuării temporare”, a subliniat Petr Andryushchenko.

fals #3. Toți bărbații sunt mobilizați imediat în armata ucraineană la trecerea unui punct de control în Ucraina.

“Nimeni nu dă nici măcar citații. Nici la punctele de intersecție a liniei de contact, nici la înregistrarea ulterioară pentru înregistrarea militară. Mai mult, chiar și după bunul plac, oamenii din Mariupol nu sunt luați astăzi în Forțele Armate ale Ucrainei, dacă nu au servit anterior în armată”, a spus oficialul.

După cum a raportat UNIAN, în Mariupol, fraudatorii vor să încaseze locuitorii orașului, răspândind un fals despre evacuarea din zona orașului Port la Zaporozhye sub patronajul ONU și al Crucii Roșii.

“Această informație este o înșelăciune deliberată care vizează obținerea de bani pentru transportul din teritoriile ocupate fără a furniza un serviciu. De fapt, aceasta este o fraudă. Numărul de telefon al escrocilor este +30683279596”, a informat Andryushchenko.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.