inamicul a reluat ofensiva pentru a prelua controlul asupra teritoriului uzinei  Photo UNIANInamicul a reluat ofensiva pentru a prelua controlul asupra teritoriului uzinei foto UNIAN

Trupele invadatoare rusești încearcă să distrugă unitățile ucrainene din zona “Azovstal” din Mariupol.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18.00 pe Facebook.

“Blocarea și încercările de a distruge unitățile noastre din zona Azovstal din Mariupol continuă. În unele zone, cu sprijinul aviației, inamicul a reluat ofensiva pentru a prelua controlul asupra teritoriului uzinei. Nu are succes”, spune mesajul.

În plus, inamicul continuă să desfășoare operațiuni ofensive în zona operațională estică.

“Comanda trupelor ruse încearcă să mărească ritmul ofensivei din estul Ucrainei pentru a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Luhansk și Donetsk, precum și pentru a dezvolta o ofensivă în direcțiile Zaporozhye și Krivoy Rog”, se spune în raport.

Deci, pentru a atinge anumite obiective, inamicul încearcă să provoace daune unităților forțelor de apărare, regrupând și întărind trupele sale, sporind sistemul de daune la foc și logistică.

În plus, inamicul a intensificat sarcinile atacurilor cu rachete și bombe pentru a distruge infrastructura de transport a Ucrainei.

De asemenea, în direcția Donetsk, principalele eforturi ale inamicului se concentrează pe desfășurarea unei ofensive împotriva așezărilor Liman, Orekhovo, Popasnaya, Velikaya Novoselka, Gulyai-Pole, Kamyshevakha și Orekhov.

În același timp, în timpul zilei în direcția Limansky, inamicul a făcut încercări nereușite de a câștiga un punct de sprijin în așezarea Alexandrovka.

În direcția Severodonetsk, invadatorii au condus o ofensivă în direcția așezării Voevodovka, dar nu au avut succes.

În direcția Popasnyansky, inamicul a încercat să extindă controlul asupra așezării Orekhovo, dar nu are succes.

“Pentru a constrânge acțiunile unităților forțelor de apărare, inamicul trage în pozițiile trupelor noastre aproape de-a lungul întregii linii de contact. Efectuează atacuri aeriene în zonele așezărilor Avdiivka, Mariupol, Severodonetsk, Kramatorsk și Gulyai-Pole”, se arată în raport.

În plus, în direcția Novopavlovsky, invadatorii au încercat să asalteze așezarea Novoselka. “Inamicul a suferit pierderi și s-a retras”, spune mesajul.

În același timp, pentru a consolida gruparea trupelor, inamicul efectuează transferul de echipamente și personal pe calea ferată.

“În direcțiile Yuzhnobug și Tavrichesky, ocupanții, de către forțele unităților separate ale armatelor combinate 8 și 49, corpul 22 de armată, trupele de coastă ale Flotei Mării Negre, trupele aeriene, luptă pentru a păstra teritoriile ocupate temporar și pentru a crea condiții pentru intensificarea acțiunilor ofensive în direcțiile Kherson – Nikolaev și Kherson – Krivoy Rog”, se spune în mesaj.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *