Statul Major General: inamicul nu încetează să efectueze acțiuni ofensive/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua Statul Major General: inamicul nu încetează să efectueze operațiuni ofensive/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

în est, invadatorii ruși încearcă să înconjoare Forțele Armate ale Ucrainei în zona Lisichansk și Severodonetsk.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18:00 pe rețeaua socială Facebook.

După cum sa menționat în rezumat, inamicul nu încetează să efectueze operațiuni ofensive în zona operațională Estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donetsk și Luhansk și pentru a bloca comunicațiile maritime ale Ucrainei în partea de nord-vest a Mării Negre.

“Ocupanții au efectuat operațiuni militare active în direcțiile Severodonetsk, Bakhmut și Kurakhovsky. Scopul principal al inamicului este de a înconjura trupele noastre în zonele orașelor Lisichansk, Severodonetsk și de a bloca principalele rute logistice”, spune rezumatul.

În același timp, inamicul folosește în mod activ aviația, forțele și mijloacele trupelor de rachete și artileria, războiul electronic. “În scopul încercărilor regulate de a forța râul Seversky Donets în anumite zone, acesta completează muniția și combustibilul și lubrifianții”, spune rezumatul.

În același timp, în direcția Kurakhovsky, inamicul efectuează daune de foc de-a lungul liniei de contact cu utilizarea mortarelor, artileriei barilului, lansatoarelor multiple de rachete, armatei și aviației tactice pentru a ne epuiza personalul și a distruge fortificațiile.

De asemenea, în direcția Severodonetsk, pentru a susține acțiunile unităților terestre, inamicul continuă să tragă asupra trupelor noastre cu ajutorul artileriei cu butoi și rachete. “Inamicul a lansat un atac aerian cu aeronave tactice în zona așezării Ustinovka. El încearcă să obțină un punct de sprijin la periferia nord-estică a orașului Severodonetsk, a efectuat operațiuni de asalt în direcția centrului orașului”, spune rezumatul.

În același timp, în direcția Southern Bug, inamicul își concentrează eforturile principale pe menținerea frontierelor ocupate și a echipamentelor lor de inginerie.

În direcția Krivoy Rog, invadatorii au efectuat înfrângerea focului trupelor noastre din mortare, artilerie cu rachete și butoaie în zonele așezărilor Trudolyubovka, Malaya Gear, Dobryanka, Knyazevka, Tokarevo, Shirokoe, Pervomaiske, Novonikolaevka, Kotlyarevo, Novogrigoryevka, Tavriyskoye și Posad-Pokrovskoye.

Citește și:  jurnaliștii TSN au intrat sub focul ocupanților live (video) Jurnaliștii TSN au intrat sub focul ocupanților live (video) Federația Rusă încearcă să surprindă complet Regiunea Luhansk pentru a găsi o scuză pentru război - Ministerul britanic al Apărării Federația Rusă încearcă să profite complet de Regiunea Luhansk pentru a găsi o scuză pentru război – Ministerul britanic al Apărării APU a împins inamicul departe de autostrada Lisichansk-Bakhmut și a scos din Toshkovka-Gaidai APU a alungat inamicul de pe autostrada Lisichansk – Bakhmut și i-a scos din Toshkovka-Gaidai  pierderile rusești din Ucraina au trecut o nouă linie roșie - Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina (infographics) pierderile rusești din Ucraina au trecut o nouă “linie roșie” – Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina (infographics)

În plus, în direcția Mykolaiv, invadatorii mută rezerve pentru a restabili pozițiile pierdute în zonele așezărilor Andreevka, Belogorka și Belaya Krinitsa. În zona Staraya Bogdanovka, inamicul a folosit un UAV de șoc.

În același timp, în direcția Slobozhansky, inamicul și-a concentrat eforturile principale pe menținerea pozițiilor ocupate, iar în direcția Harkov, ocupanții ruși au folosit artileria cu butoi și rachete pentru bombardament. Efectuat recunoaștere aeriană. În plus, a fost efectuat un atac aerian asupra așezării Prudyanka.

După cum a raportat UNIAN, în rezumatul său, Statul Major General a raportat, de asemenea, că în direcția slavă, ocupanții ruși, cu sprijinul artileriei, au efectuat acțiuni de asalt în direcția stupinei-Bogorodichnoye, dar nu au obținut succes. De asemenea, se remarcă faptul că ocupanții au retras unități separate în afara așezării Liman.

În plus, în direcția Bakhmut, inamicul a efectuat pregătiri pentru operațiuni de asalt, mortare trase, artilerie cu butoi, lansatoare multiple de rachete în zonele așezărilor Kamyshevakha, Dolomitnoye și New York.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.