rușii intenționează să distribuie pașapoarte rusești în teritoriile ocupate/fotografie ua.depositphotos.com Rușii intenționează să distribuie pașapoarte rusești în teritoriile ocupate/fotografie ua.depositphotos.com

Ocupanții ruși încearcă să integreze teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei în Federația Rusă. Ucrainenii care au rămas în așezările ocupate intenționează să emită pașapoarte ale Federației Ruse.

Acest lucru a fost anunțat de către președintele Ministerului Apărării al Ucrainei Alexander Motuzyanik.

“Administrațiile civil-militare ruse iau măsuri pentru a se pregăti pentru integrarea teritoriilor ocupate în Rusia. Inclusiv: modificări în diviziunea administrativ-teritorială; adaptarea sistemelor de aplicare a Legii, bancare și de frontieră la legislația rusă; pregătirea cadrului de reglementare pentru eliberarea pașapoartelor Federației Ruse etc.”, a spus Motuzyanik.

În același timp, el a subliniat că armata rusă continuă să distrugă infrastructura Ucrainei prin lansarea de rachete și atacuri aeriene, precum și bombardarea zonelor rezidențiale și a facilităților de infrastructură din regiunile Dnipropetrovsk, Donetsk, Zaporozhye, Lugansk, Odessa și Sumy cu artilerie.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, Moscova a elaborat deja o schemă de ocupare a teritoriilor străine. În primul rând, trupele intră, Regulile ocupanților sunt stabilite, toți disidenții sunt fie eliminați, fie forțați să plece, iar apoi se organizează referendumuri false. Următoarea etapă este instalarea comunicațiilor rusești, a băncilor, introducerea rublei rusești și eliberarea pașapoartelor rusești.

Deci, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei la sfârșitul lunii martie a anunțat un pseudo-referendum pe care ocupanții doresc să îl organizeze în regiunea Herson. În acest scop, dușmanii au colectat date de la locuitorii din Kherson și Nikolayevshchina.

Președintele Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina va înceta negocierile cu Rusia dacă va avea loc așa-numitul “referendum”. După aceea, Ministerul rus de Externe a respins cuvintele despre pseudo-referendum. Potrivit primarului din Herson Igor Kolykhaev, Regiunea poate fi anexată la Crimeea.

pe 12 mai, consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, a declarat că ocupanții intenționează să organizeze un referendum fals în Mariupol bombardat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *