REUTERSocupanții ruși vor folosi benzinăriile ucrainene și instalațiile de depozitare a petrolului pentru a-și alimenta trupele.

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina pe pagina sa de Facebook.

“Conform informațiilor disponibile, ocupanții au în vedere problema organizării furnizării eficiente a propriilor trupe cu combustibil prin utilizarea rețelei staționare existente de benzinării și depozitarea produselor petroliere”, se arată în raport.

Statul Major General a menționat, de asemenea, că inamicul intenționează să creeze o rețea de conducte de câmp pe teritoriul ocupat al Ucrainei. Vor să le conecteze la conducta centrală de petrol pentru a pompa combustibil din Belarus.

Rusia a lansat o ofensivă pe scară largă împotriva Ucrainei în dimineața zilei de 24 februarie. Teroriștii bombardează nu numai facilitățile militare, ci și casele civile, blochează în mod deliberat coridoarele umanitare și incendiile la spitale.

de la începutul invaziei, țara agresoare a pierdut deja până la 10% din echipamentele pe care Putin le-a tras la granița Ucrainei din primăvara anului 2021.   

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.