ocupanții mută trupe din Mariupol în direcția Kurakhovo-Statul Major General/facebook.com/mod.mil.rus Ocupanții mută trupe din Mariupol în direcția Statului Major General Kurakhovo/facebook.com/mod.mil.rus

Trupele invadatoare ruse vor continua să efectueze atacuri aeriene asupra Mariupolului și acțiuni ofensive în Donbas.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18.00.

“În direcția Mariupol, inamicul a continuat să lanseze atacuri aeriene asupra Mariupol. Principalele eforturi s-au concentrat pe blocarea unităților trupelor noastre în zona uzinei Azovstal și, de asemenea, au efectuat transferul unor unități din Mariupol în direcția Kurakhovsky”, se spune în raport.

În același timp, în direcția Kurakhovsky, grupul de ocupanți a fost întărit de unități suplimentare de artilerie din Corpul 1 armată.

“Inamicul continuă să lanseze atacuri aeriene și rachete cu scopul de a distruge infrastructura civilă și de a perturba sistemul logistic al trupelor noastre. Pentru a clarifica poziția unităților forțelor de apărare ucrainene, inamicul a efectuat recunoașterea aeriană folosind UAV Orlan-10. Continuă să piardă acest echipament de informații”, se arată în raport.

În plus, în direcțiile Donetsk și Tavrichesky, unitățile inamice încearcă să efectueze o ofensivă în direcțiile Limansky, Severodonetsk și Popasnyansky.

“Inamicul continuă să încerce să stabilească un control deplin asupra așezărilor Rubezhnoye și Popasnaya și efectuează măsuri pregătitoare pentru a avansa la Severodonetsk. Inamicul continuă bombardarea artileriei trupelor noastre”, se spune în mesaj.

În general, inamicul continuă să desfășoare operațiuni ofensive în zona operațională Estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donetsk și Luhansk și menținerea coridorului terestru cu Crimeea ocupată temporar, a remarcat Statul Major General.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.