ocupanții ruși au pledat vinovați de împușcarea clădirilor rezidențiale din regiunea Kharkiv/screenshotOcupanții ruși au pledat vinovat de fotografiere la clădiri rezidențiale în regiunea Kharkiv/screenshot

Soldații ruși Alexander Bobykin și Alexander Ivanov au pledat vinovați pentru împușcarea clădirilor rezidențiale din regiunea Harkov.

Acest lucru este raportat de New York Times din sala de judecată din Regiunea Poltava.

Bobykin și Ivanov sunt acuzați că au încălcat legile și obiceiurile războiului. Potrivit procurorului, Ivanov a servit ca mecanic-șofer de artilerie, iar Bobykin ca tunar al sistemului de rachete cu lansare multiplă Grad, au tras asupra clădirilor rezidențiale din regiunea Harkov chiar la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina.

Procuratura cere 12 ani de închisoare pentru ei, apărarea insistă asupra 8.

“Mă pocăiesc și cer o comutare a sentinței”, a cerut Ivanov clemență.

ambii vor fi condamnați pe 31 mai.

Citește și:  Borodyanka eliberată: cum arată acum cel mai distrus oraș din regiunea Kiev (raport foto) Borodyanka eliberată: cum arată acum cel mai distrus oraș din regiunea Kiev (raport foto) inamicul continuă să lovească regiunea Kharkiv Inamicul continuă să lovească regiunea Kharkivîntr-un sat de lângă Harkov, cadavrele ocupanților sunt colectate, probabil ucise de ale lor (foto) într-un sat de lângă Harkov, cadavrele ocupanților sunt colectate, probabil ucise de ale lor (foto)

Trebuie remarcat faptul că acesta este al doilea caz de infracțiuni comise de ocupanții ruși în Ucraina. Primul acuzat a fost Vadim Shishimarin, un comandant de echipă de 21 de ani al Diviziei 4 tanc Kantemirovskaya. Pe 28 februarie, a împușcat și a ucis un locuitor de 62 de ani din satul Chupakhovka, regiunea Sumy. Pe 19 mai, Shishimarin a pledat vinovat și a explicat că a comis crima la ordinul unui steag. Pe 21 mai, o instanță din Kiev l-a condamnat la închisoare pe viață.

Anterior, după cum a raportat UNIAN, ofițerii ucraineni de aplicare a legii l-au identificat pe comandantul rus care a dat ordine să scoată clădiri rezidențiale din regiunea Kharkiv. Ca urmare a atacului invadatorilor, un copil a fost ucis.

trebuie remarcat faptul că Procurorul General al Ucrainei Irina Venediktova a raportat că, de la 1 Mai, 9158 proceduri penale au fost deja deschise, care sunt legate de crime de război pur.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.